Ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη στο φετινό Ρολάν Γκαρός, καταφέρνοντας να γράψει ιστορία στο γαλλικό γκραν σλαμ.

Η Ελληνίδα τενίστρια ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο της φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, Σοφία Κένιν, επικρατώντας της Αμερικανίδας με 2-0 σετ (6-1, 6-3), στη φάση των «16», μετά από 68 λεπτά αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα της και μάλιστα με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της (μέχρι την επόμενη). Αντίπαλος της Σάκκαρη στα προημιτελικά θα είναι η κάτοχος του τίτλου στο Παρίσι, Ίγκα Σβιάτεκ, καθώς η τενίστρια από την Πολωνία το βράδυ της Δευτέρας επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Μάρτα Κόστιουκ από την Ουκρανία.

Προερχόμενη από τη μεγάλη μάχη του 3ου γύρου απέναντι στην Ελίζ Μέρτενς, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν προετοιμασμένη για ακόμη έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Σε αντίθεση όμως με την ίδια, που ήταν πολύ αποφασιστική και συγκεντρωμένη, η Κένιν… δεν εμφανίστηκε στο κορτ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εννέα διπλά λάθη στο σερβίς, συνολικά 31 αβίαστα λάθη (έναντι 15) και πολύ κακές επιλογές στους περισσότερους πόντους, η Αμερικανίδα έγινε εύκολη λεία στα χέρια της Σάκκαρη.

Ο αγώνας

Η Μαρία έκανε εκπληκτική εκκίνηση στο παιχνίδι και με break στο δεύτερο game προηγήθηκε γρήγορα με 2-0.

 

Η Ελληνίδα τενίστρια συνέχισε να αγωνίζεται με συγκέντρωση και, εκμεταλλευόμενη τα απανωτά αβίαστα λάθη της Αμερικανίδας, έσπασε το σερβίς της για δεύτερη φορά, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της (4-0).

H Aμερικανίδα, περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, απάντησε με break και προηγήθηκε με 30-0 στο έκτο game, ωστόσο η Μαρία αντέδρασε και έβαλε τις βάσεις για να φτάσει στο 6-1, κατακτώντας έτσι με χαρακτηριστική άνεση το πρώτο σετ.

 

Η Μαρία συνέχισε να έχει κολλημένο το πόδι της στο… γκάζι και με δύο breaks στα πρώτα πέντε games του δεύτερου σετ, προηγήθηκε με 4-1.

 

Στη συνέχεια η Αμερικανίδα έκανε την αντεπίθεσή της μειώνοντας σε 5-3, ωστόσο πέραν τούτου ουδέν.

Κι αυτό γιατί η -εκπληκτική και σήμερα-  Μαρία, παρά το γεγονός ότι είδε την αντίπαλό της να προηγείται με 40-30 στο ένατο game, έδειξε ψυχραιμία και με τρεις συνεχόμενους πόντους κατέκτησε και το δεύτερο σετ, που άνοιξε για την ίδια την πόρτα των προημιτελικών του Ρολάν Γκαρός.

Σάκκαρη: «Ήρθα, έπαιξα, κέρδισα!»

Μετά τη λήξη του αγώνα η Σάκκαρη δήλωσε: «Έχω μείνει άφωνη. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Αγαπώ το Παρίσι. Περνάω υπέροχα. Δεν θέλω να φύγω. Θα δοκιμάσω να μείνω μέχρι το τέλος». 

«Απολαμβάνω το παιχνίδι μου και τις στιγμές που είμαι στο γήπεδο. Το προχθεσινό ματς μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Το είδατε και σήμερα. Σήμερα ήμουν έτοιμη για μία μάχη. Ήρθα, έπαιξα και κέρδισα».

Στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Νομίζω ότι θα ακουστεί λίγο περίεργο, έπαιξα καλά αλλά όχι το καλύτερο τένις που θα μπορούσα. Το σημαντικό είναι ότι βρήκα τρόπο να κλείσω το ματς παρά το άγχος. Είμαι πολύ χαρούμενη».

«Είναι μια καλή στιγμή και για μένα. Έχω πολύ καλά παραδείγματα από τους Έλληνες τενίστες. Δεν θέλω να βάζω πίεση στον εαυτό μου. Την Ελλάδα την αγαπώ. Είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος που παίζω τένις μετά την οικογένειά μου. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες, είναι σημαντική η υποστήριξή τους». 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης