Σοβαρό τραυματισμό υπέστη η Έλενα Χατζηλιάδου στο τουρνουά K1 Premier League, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Σάλτσμπουργκ. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του καράτε υπέστη εξάρθρωση κάτω γνάθου και ήπια διάσειση από αντικανονικό χτύπημα που δέχτηκε από τη Φερακούτι, στον προημιτελικό της κατηγορίας 68kg.

Σε video που ανάρτησε η 26χρονη Χατζηλιάδου φαίνεται καθαρά ότι το χτύπημα έρχεται από κάτω προς τα πάνω στη γνάθο, χωρίς επαναφορά και κοντρόλ και με χρήση υπερβολικής δύναμης από τη Φερακούτι, από την οποία δεν είχε χάσει ποτέ. Ίσως δεν το είδαν οι κριτές, ίσως δεν το αξιολόγησαν ως αντικανονικό, όμως το χειρότερο είναι ότι ο διαιτητής δεν κάλεσε τον γιατρό να την εξετάσει, παρότι ήταν προφανές πως αντιμετώπιζε πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χατζηλιάδου με post στο Facebook περιέγραψε όσα συνέβησαν στην αυστριακή πόλη:

«Δεν θα μπορούσα να ξέρω πόσο δύναμη έχω μέχρι την στιγμή που από ένα δυνατό χτύπημα έπεσα κάτω και ξανά σηκώθηκα με πολύ δυνατό πόνο και ζάλη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπρεπε να συνεχίσω να αγωνίζομαι όμως δεν μπορούσα να ξέρω πόσο σοβαρά είχα χτυπήσει γιατί εκείνη την στιγμή δεν καταλάβαινα τι μου γινόταν. Σε αυτό όμως προφανώς δεν ευθύνομαι εγώ γιατί δεν είχα την δυνατότητα όπως βλέπετε στο βίντεο καν να έρθει ο γιατρός να με εξετάσει. Προφανώς δεν με προστάτευσαν κάτι που δεν συμβαίνει γενικά στο καράτε και τέτοιες συμπεριφορές και χτυπήματα κανονικά τιμωρούνται. Μόνο ο πατέρας μου προσπαθούσε να μου δώσει οδηγίες για να έρθει ο γιατρός αλλά δεν μπορούσα ούτε να ακούσω. Προσπαθώ να επανέλθω κάνω καθημερινά θεραπείες για να μπορέσω να αγωνιστώ ξανά την επόμενη βδομάδα λόγω της Ολυμπιακής πρόκρισης. Αλλά η υγεία είναι πάνω από ΟΛΑ. Νοιώθω ευγνώμων παρόλα αυτά να γνωρίζω ότι έχω πολύ λίγους ανθρώπους που με νοιάζονται και κάνουν τα πάντα για μένα και είναι εκεί δίπλα μου στα δύσκολα και αυτό στην ζωή είναι η μεγαλύτερη ευλογία. Σας ευχαριστώ».

Μετά τον τραυματισμό, η Χατζηλιάδου μετέβη απευθείας στη Γερμανία και σε εξειδικευμένο γιατρό ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή αποθεραπεία. Σε δέκα ημέρες έχει μπροστά της ακόμα ένα πολύ δυνατό K1 Premier League, στη Ραμπάτ του Μαρόκου, και ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Αζερμπαϊτζάν (Μπακού, 25-29 Μαρτίου). Τα περιθώρια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι πολύ συγκεκριμένα και η πρωταθλήτρια του Πιερικού προσπαθεί να συγκεντρώσει όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται για να εξασφαλίσει θέση μέσα από το ranking της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 9η θέση της Ολυμπιακής Κατηγορίας των +61kg (συγχώνευση κατηγοριών -68 και +68) και διεκδικεί μία θέση με άλλες τρεις Ευρωπαίες, την Ελβετή Κιρίτσι, την Ιταλίδα Σεμεράρο και την Τουρκάλα Χοτζάογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης