Ο Εμμανουήλ Καραλής μίλησε στην ιστοσελίδα της IAAF και, με βασικό τίτλο «Αγαπώ το επί κοντώ γιατί…», αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε την καριέρα του, την εξέλιξή του και την υπερηφάνειά του που αγωνίζεται για τα ελληνικά χρώματα στις διεθνείς διοργανώσεις.

Τον περασμένο Μάρτιο (2018) κατετάγη 5ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ με το εκπληκτικό -για 19χρονο αθλητή- άλμα του στα 5,80 μέτρα. Ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων (Κ18) εξηγεί πως ασχολήθηκε με το επί κοντώ και τα κίνητρα που έχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πατέρας μου, Χάρης, ήταν παλιός αθλητής του δεκάθλου και κάτοχος της καλύτερης επίδοσης του αγωνίσματος στο επί κοντώ. Ήθελε να γίνω κι εγώ αθλητής των συνθέτων και με ξεκίνησε από το επί κοντώ, επειδή είναι το πιο δύσκολο αγώνισμα. Έκανα και άλλα αγωνίσματα, όπως κολύμβηση, μπάσκετ, ταεκβοντό και ποδόσφαιρο, όταν ήμουν πιο μικρός, αλλά μου άρεσε το επί κοντώ. Δεν ήταν τρομακτικό, με διασκέδαζε».

Και πρόσθεσε: «Όταν κατέρριψα το ατομικό ρεκόρ του πατέρα μου (4.80μ), είπα: “ΟΚ, τώρα γνωρίζω τι πρέπει να κάνω”. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν παρακολουθούσα το παγκόσμιο κλειστού στο Πόρτλαντ το 2016 με τη μητέρα μου, της είπα: “Μαμά, μια μέρα θα το κάνω κι εγώ. Θα αγωνιστώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

Και το 2018 τα κατάφερα και ήμουν 5ος στο παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ. Στόχος μου ήταν να το διασκεδάσω και δεν συνειδητοποίησα καν ότι υπήρχε χρηματικό έπαθλο (6.000 δολάρια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τον βασικό προπονητή μου (Βασίλη Μεγαλοοικονόμου), συνεργάστηκα και με τρεις άλλους προπονητές, έναν ειδικό για το τρέξιμο σε διάδρομο του επί κοντώ, έναν για τα βάρη και έναν για την ενόργανη γυμναστική. Όταν βρίσκεσαι σε τέτοιο επίπεδο σημαίνει ότι δεν ξενυχτάς, δεν τρως έτοιμες τροφές και ξυπνάς νωρίς κάθε πρωί για τις προπονήσεις. Σπουδάζω αθλητικό μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας κι έτσι θα πρέπει να εξισορροπώ το διάβασμα με εξάωρες καθημερινές προπονήσεις. Δεν το αντιμετωπίζω όμως ως θυσία. Είναι επιλογή μου, επειδή νιώθω υπερήφανος που φέρω την ελληνική σημαία στο στήθος. Αισθάνομαι ευλογημένος και ευγνώμων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης