Ξύπνημα στις 07.30, μία πρώτη ματιά από το παράθυρο για να γεμίσει το μάτι και το μυαλό από την εντυπωσιακή εικόνα του Gloria Sports Arena, απευθείας πρωινό, έπειτα προπόνηση, μεσημεριανό, ύπνος και πάλι προπόνηση.

Για δεκαπέντε ημέρες το πρόγραμμα του Εμμανουήλ Καραλή είχε αυτή τη ροή.  Με ένα μόνο διάλειμμα για βόλτα και γνωριμία στην πόλη και μικρές καθημερινές ανάσες ξεκούρασης στους βοηθητικούς χώρους του Gloria Sports Arena.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ βρέθηκε στο κορυφαίο προπονητικό κέντρο μαζί με το γκρουπ του προπονητή του, Ανδρεά Τσώνη,  και το γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Πομάσκι. Μαζί για 360 ώρες με κοινό στόχο τη σκληρή δουλειά.

Μόνο που αυτή την φορά η δουλειά του Μανόλο και των υπολοίπων συναθλητών του έγινε σε συνθήκες που δεν συναντάς κάθε ημέρα.

«Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσει κανείς το Gloria Sports Arena. Είναι πραγματικά ένα μοναδικό μέρος. Διαθέτει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας αθλητής υψηλού επιπέδου. Υψηλές υπηρεσίες, μοναδικές εγκαταστάσεις, εξαιρετικό φαγητό, καλή και αποτελεσματική προπόνηση. Στις δύο εβδομάδες της παραμονής μας στην Αττάλεια βγήκαμε μόλις μία ημέρα από το προπονητικό κέντρο. Κι όμως, όχι μόνο δεν βαρεθήκαμε, αλλά γεμίσαμε απ΄όλες τις απόψεις. Βγήκε η προπόνηση που θέλαμε και παράλληλα είχαμε το χρόνο να ξεκουραστούμε. Ψάχναμε να βρούμε μια λεπτομέρεια στην οποία υστερούσε το κέντρο και δεν ήταν δυνατόν. Ηταν όλα μελετημένα ωστε να εξυπηρετεί τους δεκάδες αθλητές και αθλήτριες», εξηγεί ο Εμμανουήλ Καραλής και συμπληρώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ημέρες μας ήταν ιδιαίτερα γεμάτες. Ξύπνημα στις 07.30, προπόνηση στις 09.30 και έως τις 12.30 έπειτα αποκατάσταση στα υπερσύγχρονα κέντρα, φαγητό, ύπνος, ένα Red Bull για να πάρω και πάλι τα πάνω μου και πάλι έτοιμος για την απογευματινή προπόνηση»», συμπλήρωσε.  

Ο νεαρός ωστόσο παραδέχεται πως στις υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες στο Gloria Sports Arena δεν τα πήγε…αρκετά καλά. «Γενικώς γεμίζαμε τον ελεύθερο χρόνο μας με διάφορες δραστηριότητες. Είναι αλήθεια πως δεν τα πήγα καλά σε καμία από αυτές. Σκάκι, πινγκ πονγκ, μπάσκετ…νομίζω πως δεν είδα νίκη πουθενά», είπε γελώντας ο νεαρός ο οποίος νιώθει καλύτερα από ποτέ σε ό,τι έχει να κάνει με την προπόνηση του.

«Η προετοιμασία πήγε εξαιρετικά. Μας βοήθησε όλο αυτό, όχι μόνο γιατί κάναμε προπόνηση σε ένα μέρος όπου δεν μας έλειπε τίποτα, ούτε σε επίπεδο εγκαταστάσεων ούτε σε επίπεδο αποθεραπείας και αποκατάστασης, αλλά διότι ήμασταν όλοι μαζί και ο καθένας είχε να πάρει κάτι σημαντικό από τον άλλο», είπε.

Ο Καραλής θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη θερινή περίοδο στις 30 Μαΐου στο Diamond League της Στοκχόλμης με στόχο να ξεκινήσει τη σεζόν με εξίσου δυνατό τρόπο, όπως έκλεισε και τη χειμερινή. Ο άλτης του Ανδρέα Τσώνη, τον περασμένο Μάρτιο κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, που ήταν αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις της καριέρας του.

Ο 20χρονος άλτης το χειμώνα ξεπέρασε τα 5,75 μ., επίδοση που του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης