Με στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αναχώρησε για τη Ρώμη η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, που θα μετάσχει στο 36ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Με «προίκα» τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους στο πρόσφατο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, οι Ελληνίδες αθλήτριες φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τα τρία μετάλλια που είχαν κατακτήσει στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση και οι πιθανότητες για να τα καταφέρουν είναι με το μέρος τους.

Η ομάδα για τη Ρώμη απαρτίζεται από τις ίδιες 12 αθλήτριες που αγωνίστηκαν και στη Βουδαπέστη: Ζωή Αγραφιώτη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Κρυσταλένια Γιαλαμά (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Ζωή Καράγγελου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, αναπληρωματική Highlight), Μαρία Καραπαναγιώτου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Δανάη Καριώρη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο) Σοφία Μαλκογεώργου (Ντουέτο Τεχνικό και Ελεύθερο, Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Ανδριάνα Μισίκεβιτς (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου (αναπληρωματική Κόμπο, Highlight), Ευαγγελία Πλατανιώτη (Σόλο Τεχνικό και Ελεύθερο, Ντουέτο Τεχνικό και ελεύθερο, αναπλ. Highlight και Κόμπο), Ελένη Φραγκάκη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αποστολή συνοδεύουν η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αναστασία Γκούτσεβα (αυτή τη φορά κατάφερε να επιλύσει τα διαδικαστικά ζητήματα που την είχαν κρατήσει μακριά από την ομάδα στο Παγκόσμιο), η συνεργάτιδά της Βιβή Λιθαδιώτη, η φυσιοθεραπεύτρια Μαρία Φιλοθέη Μπάνη και οι διεθνείς κριτές Ελένη Κουγιά και Πανδώρα Καρακούση. Η υπεύθυνη έφορος του αθλήματος και ειδική γραμματέας της ΚΟΕ, Δέσποινα Καράμπελα, ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης της FINA, έχει ταξιδέψει από χθες Δευτέρα (8/8) στη Ρώμη.

Τα αγωνίσματα καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης θα γίνουν από 11 έως 15 Αυγούστου και θα φιλοξενηθούν στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων τένις της Foro Italico, που έχει μετατραπεί προσωρινά σε κολυμβητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης