Μπορεί να είναι δύο χρόνια μικρότερος, αλλά ο Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ έχει πάρει τον… αέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, καθώς όποτε έχουν συναντηθεί οι δυο τους, τον έχει νικήσει. Έτσι και τώρα, στα προημιτελικά του ιστορικού τουρνουά του Queen’s στο Λονδίνο, ο 18χρονος Καναδός, νο 21 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε με 2-0 σετ τον Έλληνα άσο, νο 6 στον κόσμο και νο 1 του ταμπλό και τον απέκλεισε. Ωστόσο στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε κι ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Το πρώτο σετ ήταν συναρπαστικό και έγινε «μάχη», καθώς οι δυό τους πήγαν γκέιμ προς γκέιμ έως το 5-5 και τελικά ο Αλιασίμ το πήρε με 7-5. Στο δεύτερο σετ ο Καναδός πήρε προβάδισμα 3-0, ο Τσιτσιπάς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και διεκόπη για λίγα λεπτά το ματς (εξετάστηκε από γιατρό), όταν συνέχισε πήρε το γκέιμ κι έφτασε κοντά να πάρει και το επόμενο, αλλά είχε τέσσερις χαμένες ευκαιρίες. Ο Αλιασίμ έκανε το 4-1 στο πιο καθοριστικό σημείο του αγώνα και τελικά πήρε το δεύτερο σετ με 6-2 και μαζί την πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε νικήσει τον Τσιτσιπά και τον περασμένο Μάρτιο στο Indian Wells, αλλά και τις τρεις φορές που είχαν αναμετρηθεί όταν αγωνίζονταν στην κατηγορία juniors.

Στα ημιτελικά ο νεαρός Καναδός θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του επίσης Καναδού Μίλος Ράονιτς (νο 18) και του Ισπανού Φελιθιάνο Λόπεθ (νο 113).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης