Ο Κύπριος «αργυρός» Ολυμπιονίκης του Ρίο, Παύλος Κοντίδης, αναδείχθηκε σήμερα παγκόσμιος πρωταθλητής στα Laser στο Σπλιτ της Κροατίας.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων, δεν έγιναν ιστιοδρομίες στην τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Laser στο Σπλιτ, με αποτέλεσμα η χθεσινή κατάταξη να είναι και η τελική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά που ο Κοντίδης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο. Έως σήμερα η καλύτερη θέση του ήταν η δεύτερη, στο Ομάν το 2013. Ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού άφησε στις επόμενες δύο θέσεις τον Αυστραλό «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Ρίο, Τομ Μπέρτον, και τον συμπατριώτη του, Μάθιου Γουέρν.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είμαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ήμουν πανέτοιμος για τον αγώνα και φάνηκε στα αποτελέσματα» δήλωσε ο Κοντίδης. Είπε ακόμη ότι «είχα την αναποδιά με το πανί που σκίστηκε και μια κακή κούρσα, όμως ο τερματισμός με βρήκε στο πιο ψηλό σκαλί» και επισήμανε: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Laser είναι ένας πραγματικός πόλεμος, αφού μετέχουν 150 αθλητές».

Μετά από αυτή την επιτυχία ο Κοντίδης αναμένεται να ανέβει στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θερμά συγχαρητήριά του προς τον Παύλο Κοντίδη εξέφρασε μέσω Twitter ο πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέροντας πως πρόκειται για «μια ιστορική ημέρα για τον κυπριακό αθλητισμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης