Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής είχαν εξαγγείλει τη Δευτέρα (14/10) ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα με την προετοιμασία τους και σήμερα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα γνωστοποίησαν. Όπως ανέφεραν οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία τους επέβαλε να δώσουν εσωτερικούς αγώνες πρόκρισης για να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020), παρά το γεγονός -όπως υποστηρίζουν- ότι αυτοί εξασφάλισαν την πρόκριση για τη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο Ολυμπιονικών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Oι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μετά την πρωτοφανή και έξω από κάθε λογική απόφαση της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας να προκηρύξει αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην κατηγορία 470 δηλώνουν τα εξής:

Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» την εξασφαλίσαμε εμείς προσωπικά, καταβάλλοντας τιτάνια προσπάθεια στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ενοσίμα μένοντας μάλιστα μόλις έναν βαθμό εκτός βάθρου. Αυτή η πρόκριση μας αξίζει δικαιωματικά, μετά από την υπεράνθρωπη, εξοντωτική και άκρως δαπανηρή πορεία που έχουμε ακολουθήσει από την επόμενη μέρα κιόλας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπου κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο.

Θεωρούμε λοιπόν αδιανόητο, όταν την πρόκριση την οποία κατακτήσαμε εμείς για την Ελλάδα με αντιπάλους τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη, να μας ζητά η ΕΙΟ να την διεκδικήσουμε σε δύο αδιάφορους αγώνες κόντρα σε πληρώματα που είναι δεκάδες θέσεις πιο κάτω από εμάς στην παγκόσμια κατάταξη και φυσικά δεν έχουν πιάσει τα όρια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν έχουμε καμία διάθεση να υποτιμήσουμε ή να υποβαθμίσουμε τους συναθλητές μας, αλλά είναι τουλάχιστον υποτιμητικό από πλευράς Ομοσπονδίας να μας ζητά να πιάσουμε… εσωτερικά όρια, όταν έχουμε πιάσει όλα τα όρια στο κορυφαίο διεθνές επίπεδο και έχουμε συμμετάσχει σε περισσότερους από 20 διεθνείς αγώνες από το 2016 μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διεκδίκηση της πρόκρισης σε δύο άνευ ουσίας αγώνες όταν έχουμε ήδη πάρει την πρόκριση για το Τόκιο, πέρα από παράλογη, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με το πρόγραμμα που έχουμε ήδη καταρτίσει με τον προπονητή μας για τους επόμενους εννέα μήνες, καθώς όπως γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό, η συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός απαιτεί συγκεκριμένο προγραμματισμό για μεταφορά υλικών και συμμετοχή σε συγκεκριμένους αγώνες, υψηλού επιπέδου.

Καλούμε λοιπόν την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ν’ αλλάξει την εντελώς παράλογη κι έξω από κάθε ηθική απόφαση της και να ακυρώσει τους δύο αγώνες πρόκρισης, πράττοντας το αυτονόητο που είναι η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Στην αρχαιότητα γκρέμιζαν τα τείχη για τους Ολυμπιονίκες. Στη σύγχρονη εποχή δεν ζητάμε να συμβεί το ίδιο, διεκδικούμε, όμως, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και σεβασμό.

Σε τελική ανάλυση, αν οι άνθρωποι της ΕΙΟ πιστεύουν ότι υπάρχουν καλύτεροι Ελληνες αθλητές από εμάς στην κλάση 470, ας τους στείλει αυτούς στο Τόκιο κι ας μας αφήσει εμάς, εκτός σκοπιμοτήτων και παρασκηνιακών κινήσεων που δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό αθλητισμό και με το πνεύμα του Ολυμπισμού.

Οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας

Παναγιώτης Μάντης & Παύλος Καγιαλής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης