Ιστιοπλοΐα: Δύο ελληνικά Nacra 17 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όκλαντ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019, 17:26
Ιστιοπλοΐα: Δύο ελληνικά Nacra 17 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όκλαντ

Την πρόκριση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα διεκδικήσουν τέσσερις Έλληνες ιστιοπλόοι οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης Nacra 17 το οποίο θα διεξαχθεί στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Το πρώτο σκάφος αποτελείται από την Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου και τον νεαρό, Αιμιλιανό Μόνο και το δεύτερο από τον πολύπειρο, Ιορδάνη Πασχαλίδη με πλήρωμα την 18χρονη, Μυρτώ Παπαδοπούλου.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διαρκέσει από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρουν 5 χώρες. Έχουν ήδη προκριθεί οι Ιταλία, Αυστραλία, Αργεντινή, Δανία, Βραζιλία, Βρετανία, Αυστρία, Νέα Ζηλανδία, Ουρουγουάη και ΗΠΑ.

Σε περίπτωση που τα δύο ελληνικά σκάφη δεν τα καταφέρουν, θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία στο παγκόσμιο κύπελλο της Γένοβας τον Απρίλιο του 2020. Στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη θα αγωνιστούν συνολικά 20 σκάφη μαζί με την διοργανώτρια Ιαπωνία.

Αυτές τις μέρες οι αθλητές μας προπονούνται στο Όκλαντ και τρέχουν στο πρωτάθλημα Ωκεανίας στο οποίο συμμετέχουν 47 σκάφη. Στις τρεις πρώτες κούρσες οι Ι. Πασχαλίδης – Μ. Παπαδοπούλου είναι 41οι, ενώ οι Σ. Μπεκατώρου – Α. Μόνος βρίσκονται στην 43η θέση.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019, 17:35