Την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, «… ώστε να προχωρήσει η ιστιοπλοΐα στην επόμενη ημέρα», ζητάει με ανακοίνωσή του ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης. Ο ΝΟΒ εκφράζει τη αποδοκιμασία του για τη στάση της ΕΙΟ, αναφορικά με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου (η οποία ανήκει στο δυναμικό του σωματείου), και κατηγορεί τη διοίκηση της ομοσπονδίας για «ασέβεια, έλλειψη σοβαρότητας και ενσυναίσθησης».

Η ανακοίνωση του ΝΟΒ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης αποδοκιμάζει την επίσημη στάση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας αναφορικά με την καταγγελία της αθλήτριας Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

»Η τοποθέτηση της Ε.Ι.Ο. επιδεικνύει ασέβεια, έλλειψη σοβαρότητας και ενσυναίσθησης απέναντι σε μια τόσο σημαντική καταγγελία και η στάση αυτή μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους.

»Ο θεσμικός ρόλος της ομοσπονδίας κατέχει ύψιστη σημασία και οφείλει άμεσα να αποκατασταθεί το κύρος αυτής. Θεωρούμε επιβεβλημένη την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ι.Ο., ώστε να προχωρήσει η ιστιοπλοΐα στην επόμενη ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Όλοι μαζί έχουμε χρέος να προσφέρουμε ένα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον για τα παιδιά μας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες (19/1) εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση σωματείων που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, με αίτημα την παραίτηση του Δ.Σ. της ΕΙΟ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης