H LEN ανακοίνωσε και επίσημα την αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου, που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Βουδαπέστη από 11 έως 24 Μαΐου, καθώς επίσης του εκλογικού κογκρέσου της και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βετεράνων (masters), που ήταν επίσης προγραμματισμένα για τον Μάιο, στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Πρόθεση της LEN είναι η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον Αύγουστο, αλλά η κατάσταση θα επανεξεταστεί στα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, ανάλογα με τις εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους, καθορίσαμε προσωρινές ημερομηνίες για τη διοργάνωση από 17 έως 30 Αυγούστου. Παρά ταύτα, σε αυτό το στάδιο είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να προγραμματίσουμε ένα οριστικό χρονικό πλαίσιο, οπότε συμφωνήσαμε με τους Ούγγρους διοργανωτές να επανεξετάσουμε την κατάσταση στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, ώστε να δούμε αν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτές τις ημερομηνίες ως οριστικές» δήλωσε ο πρόεδρος της LEN, Πάολο Μπαρέλι. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισήμανε ο Ιταλός παράγοντας, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το 2021.

«Κάνουμε υπομονή και περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση» επισήμανε από την πλευρά του ο Ούγγρος υπουργός Αθλητισμού (και παλιός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης) Τούντε Σάμπο, ο οποίος εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης