Υφυπουργείο Αθλητισμού: Αποσύρθηκε η διάταξη περί αναδρομικότητας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, 13:11
Υφυπουργείο Αθλητισμού: Αποσύρθηκε η διάταξη περί αναδρομικότητας

Απέσυρε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του υπό συζήτηση αθλητικού νομοσχεδίου, περί αναδρομικού υπολογισμού των θητειών των προέδρων και εκτελεστικών μελών ομοσπονδιών, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι θητείες των προέδρων περιορίζονται στις τρεις (αφαιρέθηκε η υπό προϋποθέσεις δυνατότητα τέταρτης θητείας), ενώ το όριο ηλικίας για την εκλογή ορίζεται στα 71 χρόνια.

Προστίθεται, πάντως, διάταξη που επιτρέπει την ανάληψη καθηκόντων στις ομοσπονδίες από παράγοντες εκτός ορίου ηλικίας, εφόσον οι θέσεις αυτές είναι μη αιρετές και ανατίθενται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης έκανε μερικώς δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΟΑΜ-ΑμεΑ, με την προσθήκη διάταξης, σύμφωνα με την οποία για τις ομοσπονδίες των ατόμων με αναπηρία το όριο ηλικίας τίθεται στα 74 έτη και οι θητείες των προέδρων ορίζονται στις τέσσερις.

Σημειώνεται ότι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, αφενός για το ζήτημα της αναδρομικότητας (που αποσύρθηκε από την κυβέρνηση), αφετέρου για το όριο ηλικίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, 14:00