Η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, μπορεί να αφορούσε το σχεδιασμό των βημάτων που πρέπει να ακολουθηθούν για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα, αλλά το κίνημα του ερασιτεχνικού αθλητισμού ήταν αυτό που είχε την τιμητική του.

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και υιοθέτησε αμέσως ότι χρειάζονται άμεσα και έμμεσα μέτρα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τα οποία θα ισχύσουν με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ακριβές πλαίσιο μέτρων θα σχηματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό και το υφυπουργείο αθλητισμού.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται από το υφυπουργείο, η επιστροφή της κανονικότητας στον αθλητισμό θα γίνει με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προστατευθούν αθλητές, προσωπικό, κ.α. από κάθε απειλή του κορωνοϊού.

Θα συσταθεί, μάλιστα, ειδική υγειονομική επιτροπή, η οποία θα έχει άμεση συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), προκειμένου να καταρτιστεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της διασποράς κρουσμάτων COVID-19 σε επίπεδο εγκαταστάσεων, αθλητών και προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης