Φιλικό αγώνα μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Αθλητισμού του Κατάρ, διοργάνωσε το πρωί στην Αθήνα η πρεσβεία του εμιράτου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρέσβης του Κατάρ στην Ελλάδα, Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Ναάμα, αναφέρθηκε στον συμβολισμό του φετινού εορτασμού, λέγοντας πως η επιλογή μας να γιορτάσουμε την Ημέρα του Αθλητισμού με την ομάδα Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, συνάδει στο πνεύμα της Ημέρας του Αθλητισμού, πως όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στη ζωή, στην ένταξή τους στην κοινωνία, μακριά από αισθήματα απομόνωσης και οίκτου. «Μία ισχυρή και συνειδητοποιημένη κοινωνία πρέπει να συμβάλλει τα μέγιστα, ώστε τα άτομα με αναπηρία να τυγχάνουν της καλύτερης φροντίδας για την ανάπτυξη των ταλέντων τους» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Ναάμα σημείωσε πως η φετινή επιλογή να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της πρεσβείας του Κατάρ ομάδα από την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο σε έναν φιλικό αγώνα μπάσκετ αποτελεί επιβεβαίωση της φιλοσοφίας που διέπει την Εθνική Ημέρα Αθλητισμού του Κατάρ, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών να συμμετέχουν σε όλα τα κοινωνικά δρώμενα με περηφάνια και δύναμη, μακριά από αισθήματα απομόνωσης, συμπόνιας και λύπης.

Στη συνέχεια, ο πρέσβης του Κατάρ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημασία της σημερινής Εθνικής Ημέρας Αθλητισμού στη χώρα του, επισημαίνοντας πως ο κύριος στόχος είναι αφενός η προώθηση του αθλητισμού και η εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας για τους τρόπους μείωσης των κινδύνων που επιφέρει στην υγεία η μειωμένη άσκηση, όπως η εμφάνιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων και ο διαβήτης, αφετέρου η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με την αξία της υγιεινής διατροφής. «Το θετικό αποτέλεσμα της καθιέρωσης της εν λόγω ημέρας από το κράτος του Κατάρ φάνηκε στα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη μείωση του ποσοστού της παχυσαρκίας και την αύξηση του αριθμού όσων αθλούνται» υπογράμμισε και κατέδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η χώρα του επιδιώκει να αποδείξει πως ο αθλητισμός δεν περιορίζεται μόνο σε επαγγελματίες και παίκτες, αλλά είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή κοινωνικής θέσης. Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, πολλές δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία του εμιράτου δημιούργησαν αίθουσες γυμναστικής παρόμοιες με εκείνες που βρίσκονται σε γυμναστήρια.

Στη συνέχεια, ο πρέσβης του Κατάρ θέλησε να «μεταφέρει» το κλίμα εορτασμού αυτής της ημέρας στο εμιράτο. «Το κράτος του Κατάρ μετατρέπεται εκείνη την ημέρα σε μία μεγάλη αρένα, καλωσορίζοντας τους φιλάθλους όλων των ηλικιών σε διάφορες γυμναστικές επιδείξεις, ενώ διανέμει μπουκάλια νερού, χυμούς και αθλητικά μπλουζάκια σε όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης ανώτεροι αξιωματούχοι της χώρας, ακόμα και ο εμίρης του Κατάρ, συμμετέχουν σε αθλητικούς αγώνες. Έτσι, το Κατάρ μετατρέπεται σε ένα τεράστιο γήπεδο, το οποίο εποπτεύεται από προπονητές και αθλητές, που καθοδηγούν τους ενήλικες και τα παιδιά πώς να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η Ημέρα του Αθλητισμού στο Κατάρ συνδυάζει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία με τα οφέλη στην υγεία. Τους εορτασμούς της Ημέρας του Αθλητισμού ενισχύει η δέσμευση του Κατάρ να εφαρμόσει το “Σχολικό Ολυμπιακό Πρόγραμμα”, το οποίο ενθαρρύνει τους μαθητές να υιοθετήσουν την άσκηση, ώστε να αποτελέσει ένα ουσιαστικό μέρος της καθημερινότητάς τους» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Ναάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη λήξη του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι, στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς, η πρεσβεία του Κατάρ στην Αθήνα διένειμε μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες, τόσο στους παίκτες της Ομοσπονδίας, όσο και στους εργαζόμενους της πρεσβείας που πήραν μέρος στον αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης