Μπεκατώρου για Πετρούνια: «Πιστεύω ότι ήταν μία ατυχής δήλωση»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, 16:05
Μπεκατώρου για Πετρούνια: «Πιστεύω ότι ήταν μία ατυχής δήλωση»

Δύο ημέρες μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια, αναφορικά με το κίνημα #ΜeΤoo και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Σοφία Μπεκατώρου τοποθετήθηκε επί του θέματος, κάνοντας λόγο για μία ατυχή δήλωση από τον «άρχοντα των κρίκων», ο οποίος ως γνωστόν ζήτησε συγγνώμη για όσα είπε, τονίζοντας ότι «η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος». 

«Από τη στιγμή που ανασκεύασε τη δήλωσή του ο Λευτέρης, θεωρώ ότι έχει κατανοήσει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσεις.

Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με την προέλευση κάποιου ανθρώπου, ούτε από την οικονομική του κατάσταση» ανέφερε αρχικά στο MEGA η Σοφία Μπεκατώρου, από την οποία ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες, μετά την αποκάλυψή της ότι σε ηλικία των 22 ετών, έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Εν συνεχεία η Ολυμπιονίκης επισήμανε: «Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι ένα κακούργημα. Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια αυτά θεωρώ ότι κάλλιστα μπορούν να εκπροσωπούν κάποιο μερίδιο ανθρώπων μέσα στην κοινωνία μας και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην Παιδεία, έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πώς πρέπει να λειτουργούμε.

Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεότυπα μίας πατριαρχικής κοινωνίας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε ως κοινωνικό σύνολο και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεση του Λευτέρη.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ προσωπικά στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιος ή κάποια, για να βγουν να μιλήσουν δημόσια, έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια. Και μόνο αυτό είναι αξιέπαινο για τα θύματα».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, 16:17