Η εξαιρετική επίδοση του Κρίστιαν Γκολομέεβ, που πέταξε στα 48 δευτερόλεπτα και 85 δεύτερα, στον τελικό των 100μ ελεύθερο, την τελευταία μέρα του μίτινγκ στο Νανσί της Γαλλίας, ήταν το σημείο αναφοράς στην αποστολή των Ελλήνων κολυμβητών, που επιστρέφει θριαμβεύτρια σήμερα στην Ελλάδα.

Ο πρωταθλητής μας, σπάζοντας τα χρονόμετρα, με την επίδοσή του, έπιασε το όριο για Καζάν, για τους Ολυμπιακούς του Ρίου, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα το Πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε από το 2009, με το 49.04 του Ιωάννη Καλάργαρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χριστόδουλος Χούμας, τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ στο άθλημα, έκανε τον απολογισμό της σπουδαίας διοργάνωσης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: «Ήταν αγώνες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι είχαν επιλεγεί και από την ΚΟΕ, ώστε οι κολυμβητές μας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, σε ένα διεθνές μίτινγκ τέτοιου βεληνεκούς. Τέτοιες διοργανώσεις τους δίνουν περισσότερη εμπειρία και μεγαλύτερο συναγωνισμό, ειδικά όταν αγωνίζονται δίπλα σε κορυφαία ονόματα. Μιλάμε για μια πετυχημένη διοργάνωση από πλευράς επιδόσεων, με αποκορύφωμα το 48.85 του Γκολομέεβ, το οποίο έχει διπλή αξία, καθώς ο αθλητής είναι σε περίοδο προσαρμογής, μετά την επιστροφή του από την Αμερική και δεν ήταν και στο καλύτερο δυνατό επίπεδο προετοιμασίας του, έχοντας μόνο λίγους αγώνες σε 50αρα πισίνα, στο ενεργητικό του. Πρόκειται για μία σπουδαία επιτυχία, που δείχνει ότι η ελληνική κολύμβηση έχει παρόν και μέλλον.

Εκτός από τον Γκολομέεβ, όλοι οι Έλληνες αθλητές κολύμπησαν βάσει των πραγματικών τους δυνατοτήτων, δείχνοντας πως η θέληση και η σκληρή προετοιμασία αποφέρουν καρπούς. Είμαι αισιόδοξος ότι μέχρι την προθεσμία, που σηματοδοτεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ, η ελληνική αποστολή για το Καζάν θα μεγαλώσει. Είναι δεδομένο ότι και για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, θα έχουμε αντίστοιχες επιτυχίες, καθώς υπάρχει ένας ολόκληρος χρόνος, για να κυνηγήσουν τα όρια οι αθλητές μας».

Ο κ. Χούμας, μιλώντας για τις συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών μας, αλλά και κάνοντας έκκληση στην Πολιτεία για καλυτέρευσή τους, σχολίασε: «Τέτοιες επιτυχίες, όπως αυτή που παρακολουθήσαμε το Σαββατοκύριακο στο Νανσί της Γαλλίας, πέρα από τη χαρά και την ικανοποίηση εφιστούν επαγρύπνηση. Η ΚΟΕ καταβάλλει το καλύτερο δυνατόν, ώστε οι αθλητές μας να έχουν ανταγωνιστικούς και υψηλού επιπέδου αγώνες να δώσουν, αλλά η βοήθεια της Πολιτείας είναι επιβεβλημένη. Για μία ακόμα φορά κάνουμε έκκληση, ώστε η Πολιτεία να εξασφαλίσει στους αθλητές μας ανοιχτά κολυμβητήρια και εγκαταστάσεις, για να γίνεται απρόσκοπτα η δουλειά όλων και να έχουμε στο μέλλον ανάλογες επιτυχίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης