Η ανώτερη ΑΕΚ επικράτησε με 56-12 του Προμηθέα Νίκαιας / Ρέντη στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ράγκμπυ Λιγκ ΧΙΙΙ που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου.

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα θεαματικός και ο Καλδέρης ήταν αυτός που έδωσε από την αρχή του αγώνα προβάδισμα στην Ένωση, πετυχαίνοντας τρία αγγίγματα και συμβάλλοντας να διαμορφωθεί το 14-4. Για τον Προμηθέα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αντελέκε. Στο 12ο η ομάδα της Νίκαιας έμεινε προσωρινά με παίκτη λιγότερο, λόγω της κίτρινης κάρτας του Γιαννημάρα. Στο 20’ ο Αλ Νεμίρ μείωσε σε 8-14, αλλά η συνέχεια ήταν ένας μονόλογος για την ΑΕΚ. Ρούσος, Τριανταφύλλου αύξησαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, κάνοντας το 26-8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 34’ ο Προμηθέας έμεινε οριστικά με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Γιαννημάρας είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Η ΑΕΚ που είχε τον έλεγχο, επέβαλε πλήρως το ρυθμό της και ο Λειβαθινός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 32-8. Ο Αντελέκε μείωσε για τον Προμηθέα, ενώ ο Ρούσος με νέο άγγιγμα διαμόρφωσε το 38-12 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Η διαφορά ασφαλείας και με δεδομένο ότι είχε την αριθμητική υπεροχή, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να χρησιμοποιήσει αναπληρωματικούς παίκτες. Με τέσσερα αγγίγματα και ισάριθμες μετατροπές η «Ενωση» διαμόρφωσε το τελικό 56-12, κατακτώντας δίκαια τους δύο βαθμούς.

Διαιτητής: Βασίλης Τσαγκάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βοηθοί: Γαλάτεια Ρήγου, Άννα Διαμαντάτου.

Προμηθέας Νίκαιας/Ρέντη (Μάθιου Άσχιλλ):
Γιάννης Πιπιλιός, Γιώργος Ξενίδης, Τόμπι Αντελέκε, Πέτρος Δημακόπουλος, Αντώνης Αλεξίου, Γιάννης Γιαννημάρας, Ιωνάθαν Παπαδόπουλος, Ιγνάτιος Ζούρος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Αριστοτέλης Αλ Νεμίρ, Στέφανος Βασς, Στάχυς Φραγκόπουλος, Μανώλης Μερεμέτης, Νίκος Συννεφόπουλος.

(βοηθοί: Γιάννης Δουλγκέρης, Γιάννης Αργυρίου).

Α.Ε.Κ. (Βασίλης Καπούλας):
Γιάννης Ζάχος, Κώστας Ρούσσος, Νίκος Λειβαθηνός, Δημήτρης Καλδέρης, Παναγιώτης Καρεφίλης, Βαγγέλης Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης Κιλίμπας, Στάθης Δανιήλογλου, Μιχάλης Κλείτσας, Σταύρος Παπασταύρου, Γιώργος Πλουμής, Σταύρος Μπίμπας, Ιορδάνης Τριανταφύλλου, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Σταμούλης Προβελέγγιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης