Η Αμερικανίδα σφυροβόλος Γκουέν Μπέρι, σε συνέντευξή της στο CNN, εξηγεί την οικονομική πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των αθλητών υψηλού επιπέδου μετά την εκρηκτική διασπορά του κορωνοϊού, η οποία οδήγησε στην αναβολή ή την ακύρωση δεκάδων αγώνων μέχρι στιγμής.

Όπως πολλοί Αμερικανοί σε όλη τη χώρα, η 30χρονη Μπέρι εξετάζει τις δύσκολες οικονομικές της επιλογές και φυσικά αυτές δεν είναι αρκετές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι σκέφτεται να καταθέσει αίτηση στο ταμείο ανεργίας ή να δει αν μπορεί να βρει δουλειά με την ημέρα, όπως αυτή που κάποτε έκανε σε εταιρεία πώλησης αθλητικών ειδών, κάτι που θα μπορεί να τη βοηθήσει οικονομικά λόγω της κρίσης από τον κορωνοϊό.

Όμως, σε αντίθεση με τους συμπατριώτες της, η Μπέρι ζυγίζει αυτές τις επιλογές ως αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων. «Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τους Ολυμπιονίκες, πιστεύουν ότι είναι άνθρωποι με πολλά χρήματα, όπως οι επαγγελματίες παίκτες μπάσκετ ή του μπέιζμπολ, και σίγουρα αυτό δεν συμβαίνει» δήλωσε η Μπέρι στο CNN Sport.

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει σταματήσει κυριολεκτικά τα πάντα για μας, σταματά όλα όσα σχετίζονται με τους στόχους μας, τα όνειρά μας, τις οικογένειές μας και εμείς δεν πληρώνουμε τίποτα ούτως ή άλλως, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς» υπογράμμισε η νικήτρια των Παναμερικανικών αγώνων στη σφυροβολία το 2019, εξηγώντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αθλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης