Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ αποτελούσε την μεγαλύτερη ελπίδα της ελληνικής κολύμβησης για κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τον ερχόμενο Ιούλιο. Η πανδημία του κορωνοϊού, όμως και η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων υποχρεώνει την «τορπίλη» της ελληνικής κολύμβησης να κάνει υπομονή για έναν ακόμη χρόνο. Σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ τόνισε ότι η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021 όχι μόνο δεν τον εμποδίζει στην εκπλήρωση του στόχου και την κατάκτηση ενός μεταλλίου στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, αλλά τον βοηθά να βελτιώσει κάποιες λεπτομέρειες που θα τον οδηγήσουν στην τελική ευθεία.

Ο Κρίστιαν βρέθηκε με τη βοήθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας τους τελευταίους μήνες για προετοιμασία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα θα έπρεπε να βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά η πανδημία και τα απαγορευτικά μέτρα που ισχύουν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ωκεανού, τον υποχρεώνουν να είναι σήμερα στην Καλιφόρνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκολομέεβ είπε αρχικά: «Όσον αφορά εμένα πιστεύω ότι θα ήμουν έτοιμος να κυνηγήσω ένα μετάλλιο αυτό το καλοκαίρι, αλλά τώρα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα έχω άλλον ένα χρόνο να προετοιμαστώ σωστά. Πιστεύω αυτό θα βγει θετικό για εμένα, γιατί έχω ακόμα αρκετές λεπτομέρειες να βελτιώσω και για να γίνει αυτό σωστά χρειάζεται πολύ χρόνο, δουλειά και υπομονή».

Ο Κρίστιαν σχολίασε επίσης τις συνέπειες που απορρέουν από την πανδημία και επισήμανε ότι στόχος του φέτος είναι η διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ευχής έργον είναι τελικά να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη. «Κρίνω πως αυτή η απόφαση που πήραν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν σωστή και δίκαιη για όλους τους αθλητές. Όλα μεταφέρονται έναν χρόνο μετά. Πλέον οι στόχοι για αυτή τη χρονιά είναι να παραμείνω όσο το δυνατόν σε καλύτερη φυσική κατάσταση και επίσης το Ευρωπαϊκό, αν θα γίνει, τέλος Αυγούστου. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, μένουμε σπίτι, κάνουμε υπομονή και προσέχουμε την υγεία μας και όλων των υπολοίπων».

Ο Κρίστιαν είχε την ευκαιρία να προπονηθεί αρκετές ημέρες, αφού τα κολυμβητήρια στην Αμερική ήταν ανοιχτά, όμως τώρα και αυτός στερείται αυτής της δυνατότητας. «Βρίσκομαι στο Σαν Ντιέγκο. Η πισίνα που κάναμε προπόνηση ήταν ανοικτή αλλά τώρα είναι όλα κλειστά και εδώ. Δυστυχώς και δεν έχουμε πισίνα. Στην Ελλάδα δεν γνωρίζω ακόμα πότε θα γυρίσω, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσω να έρθω το καλοκαίρι, αν όλα είναι καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης