Γυμναστική: Το 2ο Διεθνές Τουρνουά Horizon Cup στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 17:28
Γυμναστική: Το 2ο Διεθνές Τουρνουά Horizon Cup στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Συλλόγων Γυμναστικής Βόρειας Ελλάδας, Χρήστος Ψαθάς, έκανε λόγο για μια διοργάνωση που απευθύνεται σε όλους και αποδίδει υψηλής ποιότητας θέαμα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλείαδης, εξέπεμψε στο ίδιο μήκος και η αντιπεριφεριάρχης Βούλα Πατουλίδου συμφώνησε. Στη συνέντευξη Τύπου για το Horizon Cup, στο πάνελ βρέθηκαν ακόμη αθλητές, όπως η Μαρία Βελεντζάκη κι ο Δημήτρης Παπουτσής, καθώς κι ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Καλδάρας.

Η «συμφωνία» τους ήταν ξεκάθαρη και οδηγεί σε ένα συμπέρασμα, ότι αυτή η διοργάνωση, το 2ο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά ενόργανης γυμναστικής παίδων-κορασίδων Horizon Cup, από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, θα είναι και φέτος ένα σημαντικό γεγονός στο «χάρτη» του ελληνικού αθλητισμού.

Στη συνέντευξη Τύπου για το Horizon Cup, στο πάνελ βρέθηκαν ακόμη αθλητές, όπως η Μαρία Βελεντζάκη κι ο Δημήτρης Παπουτσής, καθώς κι ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Καλδάρας.

Η «συμφωνία» τους ήταν ξεκάθαρη και οδηγεί σε ένα συμπέρασμα, ότι αυτή η διοργάνωση, το 2ο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά ενόργανης γυμναστικής παίδων – κορασίδων «Horizon Cup», από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη, θα είναι και φέτος ένα πολύ σπουδαίο γεγονός στο χάρτη του ελληνικού αθλητισμού.

Το 2ο «Horizon Cup» διοργανώνεται από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και με τη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης περιλαμβάνει κοινές δράσεις με τον «Σύλλογο Όραμα Ελπίδας - Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών». Στους αγώνες θα συμμετάσχουν αθλητές γεννημένοι μεταξύ 2003 και 2007 και αθλήτριες γεννημένες μεταξύ 2005 και 2008.

«Το “Horizon Cup” είναι μία διοργάνωση πρωτοποριακή, επειδή απευθύνεται στις μικρές ηλικίες αθλητών. Στόχος μας είναι να δείξουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι νεαροί αθλητές της γυμναστικής για να φτάσουν μέχρι τις μεγάλες διεθνείς διακρίσεις και να ενισχύσουμε την πορεία τους αυτή. Τα παιδιά θα μπορέσουν μέσα από αυτή τη διοργάνωση να αποκτήσουν μία σημαντική αγωνιστική εμπειρία, ώστε να πιστέψουν σιγά-σιγά στον εαυτό τους», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης. Και πρόσθεσε: «Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να έχει μεγάλη επιτυχία και φέτος το “Horizon Cup”, που αγκαλιάζεται από πολλούς φορείς και έχει πλέον την αιγίδα της Ε.Ο.Ε., την οποία εκπροσωπώ σε αυτή την Συνέντευξη Τύπου.

Η Θεσσαλονίκη αξίζει να διοργανώνει τέτοια γεγονότα και θα διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα, όχι μόνο σε αναπτυξιακές ηλικίες, αλλά και στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Το άθλημά μας έχει μεγαλώσει πάρα πολύ, τα μεγέθη των αθλητών και των σωματείων έχουν πολλαπλασιαστεί και χρειαζόμαστε πλέον καινούργιους χώρους προπόνησης. Με τη βοήθεια ανθρώπων όπως η φίλη Βούλα Πατουλίδου που έχω δίπλα μου, θα διεκδικήσουμε κάποιους επιπλέον χώρους, γιατί απλά δεν χωράμε στους υπάρχοντες».

Ο δε Χρήστος Ψαθάς συμπλήρωσε: «Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε το τόσο όμορφο άθλημα της γυμναστικής και παράλληλα και να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη ως ιδανικό προορισμό, ενισχύοντας τον αθλητικό τουρισμό. Με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε τις αποστολές από 19 χώρες και τρεις ηπείρους, σ’ αυτή τη γιορτή του αθλητισμού που θεμελιώθηκε πέρσι από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., με την καθοριστική στήριξη της Ε.Γ.Ο. και του προέδρου κ. Βασιλειάδη, καθώς επίσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά φέτος, η διοργάνωση έχει επιπλέον την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την οποία ευχαριστούμε θερμά, καθώς προωθεί και προάγει το “ευ αγωνίζεσθαι” και εμείς κινούμαστε στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς, που στέκονται στο πλευρό μας, καθώς και έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο μουσικό στερέωμα, τον Κώστα Καλδάρα, που από την πρώτη στιγμή ήμασταν βέβαιοι ότι θα συνθέσει μία εξαιρετική μουσική για να “ντυθεί” το υπέροχο βίντεο της διοργάνωσης».

Το λόγο πήρε η Βούλα Πατουλίδου για να σημειώσει ότι, «Για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πιο αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό, χρειαζόμαστε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα, που θα διευκολύνουν την προσπάθειά μας. Τα πιτσιρίκια του “Horizon Cup” αναδεικνύουν την άλλη όψη της ζωής αυτής της πόλης, μιας πόλης που πάλλεται, που έχει εξωστρέφεια. Η διοργάνωση αυτή φέρνει στη Θεσσαλονίκη μικρούς σε ηλικία αλλά μεγάλους σε αξία αθλητές. Μπράβο στους διοργανωτές για το επίσημο βίντεο που ετοίμασαν και το οποίο περιέχει τα πάντα: Έχει εξαιρετική μουσική. αποτύπωση των μνημείων της πόλης και φυσικά έχει το έμψυχο δυναμικό, τα παιδιά που μπορούν να δημιουργήσουν την Ελλάδα που όλοι θαυμάζουν και εμείς ίσως δεν γνωρίζουμε».

Τέλος, ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Καλδάρας συνέβαλε με τη μουσική του στο βίντεο κλιπ της διοργάνωσης. Είπε λοιπόν: «Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την τεράστια τιμή που μου έγινε. Η μουσική, όπως όλες οι Τέχνες, είναι ένας συγκερασμός, μια μίξη συναισθημάτων, αισθήσεων, οραμάτων, όπως ακριβώς και ο αθλητισμός και η γυμναστική. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με μουσικούς όρους για το άθλημα της γυμναστικής, γι’ αυτό μου ήταν σχετικά εύκολο να κλείσω τα μάτια και να δημιουργήσω αυτή την σύνθεση, η οποία πιστεύω ότι ανταποκρίνεται και στην αγωνία του αθλητή: Ξεκινά απαλά, ήσυχα, μετά έχει την προσμονή να εκτελέσει σωστά την άσκηση και να έρθει η επίδοση για την οποία έχει κοπιάσει τόσο πολύ, φτάνοντας στο τέλος στην υπέρβαση που του δίνει τις δυνάμεις ώστε από το τίποτα να δημιουργήσει κάτι απτό, όπως είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Μου έδωσε πρόσθετο ενθουσιασμό το γεγονός ότι πρόκειται για μια διοργάνωση για μικρά παιδιά. Είχα, μάλιστα, ως κριτές τις δύο μικρές κόρες μου, οι οποίες ασχολούνται με τον αθλητισμό και μόλις μου έδωσαν την έγκρισή τους ήξερα ότι είχα καταφέρει να συνδέσω αυτό το νόημα! Ελπίζω αυτό το “πάντρεμα” των Τεχνών και του αθλητισμού να βρει συνεχιστές και σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις. Επιπλέον, έχουμε ετοιμάσει μία έκπληξη για την Τελετή Έναρξης, το Σάββατο στις 18:00, η οποία ελπίζουμε ότι θα σας αρέσει».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2ου «Horizon Cup» έχει ως εξής:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

08:30 - 10:30: Κορασίδες, 1ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

11:00 - 13:00: Κορασίδες, 2ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

13:30 - 15:30: Κορασίδες, 3ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Παίδες, 1ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)

16:00 - 18:00: Κορασίδες, 4ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Παίδες, 2ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)

18:00 - 18:30: ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

19:00 - 21:00: Νεάνιδες, 5ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Παίδες / Έφηβοι, 3ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)

21:30 - 22:00: Απονομές μεταλλίων

Κυριακή 10 Νοεμβρίου

08:30 - 10:30: Κορασίδες, 1ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)

11:00 - 13:00: Κορασίδες, 2ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)

13:30 - 15:30: Κορασίδες, 3ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)

Παίδες, 1ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)

16:00 - 18:00: Κορασίδες, 4ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)

Παίδες, 2ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)

18:30 - 20:30: Νεάνιδες, 5ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)

Παίδες / Έφηβοι, 3ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)

21:00 - 21:30: Απονομές μεταλλίων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 17:32