Γυμναστική: Στο Παρίσι η επανεμφάνιση του Πετρούνια

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, 09:35
Γυμναστική: Στο Παρίσι η επανεμφάνιση του Πετρούνια

Από το Παρίσι αρχίζει για τους Έλληνες αθλητές της ενόργανης γυμναστικής η αντίστροφη μέτρηση για το προσεχές Προολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης, αφού μέσα από τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ της γαλλικής πρωτεύουσας, το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου, θα αξιολογήσουν τις δυνάμεις τους εν όψει του κομβικού αγώνα που ακολουθεί.

Για τη Γαλλία αναχωρούν σήμερα οι Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης και η Αργυρώ Αφράτη, στο πλευρό των οποίων θα βρεθούν οι προπονητές, Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Απόστολος Πεσσίνης, ο γιατρός Οδυσσέας Παξινός, η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς, καθώς και ο διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς.

Για τον «άρχοντα των κρίκων» Λευτέρη Πετρούνια, η διοργάνωση του Παρισιού θα σημάνει την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, 10 μήνες μετά την κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον αριστερό του ώμο.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον δεύτερο σπεσιαλίστα των κρίκων, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον τένοντα του δεξιού δικεφάλου τον περασμένο Ιανουάριο και ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του μέσα στο 2019.

Από τη μεριά τους, από δύο όργανα θα εκτελέσουν στο Παρίσι οι συνήθεις πρωταγωνιστές της ελληνικής ομάδας στο σύνθετο ατομικό, Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο) και Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος).

Στην κατηγορία γυναικών, η Αργυρώ Αφράτη θα παρουσιάσει προγράμματα και στα τέσσερα όργανα (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος), στην πρώτη της ολοκληρωμένη εφετινή συμμετοχή, δεδομένου ότι από τις αρχές της σεζόν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο πέλμα.

Στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ ενόργανης του Παρισιού πρόκειται να αγωνιστούν 141 αθλητές και αθλήτριες (88 άνδρες, 53 γυναίκες) από 38 χώρες.

Η αυλαία των αγώνων ανοίγει το Σάββατο (14/09) με τους προκριματικούς (15.00 - 21.30 ώρα Ελλάδας), ενώ την Κυριακή (15/09) θα διεξαχθούν οι τελικοί (14.30 - 19.00), στους οποίους θα είναι παρόντες οι οκτώ κορυφαίοι σε κάθε όργανο.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, 09:41