Γυμναστική: Στην Αυστρία για προετοιμασία η Εθνική ανδρών της ενόργανης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019, 20:36
Γυμναστική: Στην Αυστρία για προετοιμασία η Εθνική ανδρών της ενόργανης

Σε προπονητικό καμπ στην Αυστρία θα λάβουν μέρος οι πρωταθλητές της Εθνικής ομάδας της ενόργανης γυμναστικής ανδρών.

Οι Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και Αντώνης Τανταλίδης θα μεταβούν εκεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει σε 1,5 μήνα στην Στουτγκάρδη (4-13 Οκτωβρίου).

Οι τέσσερις πρωταθλητές, που είναι οι κύριοι διεκδικητές των τριών θέσεων που δικαιούται η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία ανδρών, αναχωρούν μεθαύριο (25/8) με προορισμό το Ίνσμπρουκ, όπου θα παραμείνουν για μία εβδομάδα, μέχρι την επόμενη Κυριακή (1/9). Μαζί τους θα βρίσκονται οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός και η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς.

Κατά την παρουσία τους στο Ίνσμπρουκ θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Αυστρίας και θα προπονούνται παράλληλα με τους «οικοδεσπότες», με στόχο να αλλάξουν παραστάσεις, αλλά και να δοκιμάσουν τα προγράμματά τους.

Για τους σπεσιαλίστες των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια και Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, αυτό θα είναι το πρώτο βήμα στον δρόμο της επανόδου, δεδομένου ότι αμφότεροι είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, πέρυσι τον Νοέμβριο στον αριστερό ώμο και φέτος τον Ιανουάριο στον τένοντα του δεξιού δικεφάλου, αντίστοιχα. Από μικροεπέμβαση προέρχεται και ο Αντώνης Τανταλίδης, που είχε απουσιάσει γι' αυτό τον λόγο από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Ιουλίου, αντίθετα με τον πρωταθλητή του σύνθετου ατομικού, Νίκο Ηλιόπουλο, ο οποίος δεν έχει χάσει φέτος αγώνα.

Η προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών και η διαδικασία επιλογής της τριάδας για την Στουτγκάρδη, θα κορυφωθεί μέσα από την συμμετοχή τους στο Τσάλεντζ Καπ του Παρισιού (14-15 Σεπτεμβρίου), που θα αποτελέσει το επίσημο αγωνιστικό τεστ ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019, 20:41