Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης της Ελβετίας διάλεξε για να κάνει την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του ο Αντώνης Τανταλίδης, ο οποίος έλαμψε στον προκριματικό των ανδρών και ελπίζει βάσιμα στην είσοδό του στον τελικό του σύνθετου ατομικού, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η πρόκρισή του στους αντίστοιχους τελικούς των ασκήσεων εδάφους και του άλματος.

Ο 24χρονος πρωταθλητής εντυπωσίασε με τα απαιτητικά προγράμματά του στο στάδιο «Ζανκτ Γιάκομπσχαλε» της Βασιλείας και συγκέντρωσε 77,957 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (έδαφος: 14,266 β., πλάγιος ίππος: 12,033 β., κρίκοι: 12,733 β., άλμα: 14,400 β., δίζυγο: 13,000 β., μονόζυγο: 11,525 β.), συγκομιδή που μετά την ολοκλήρωση του 2ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους τον φέρνει στη 16η θέση μεταξύ των υποψηφίων για είσοδο στην 24άδα του αυριανού τελικού (Παρασκευή 23/04) του συνθέτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν, δε, είχε αποφύγει την πτώση στον πλάγιο ίππο, ίσως ο Τανταλίδης είχε ισχυρές πιθανότητες ακόμα και για την κατάκτηση ενός εκ των δύο εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ωστόσο, θα κυνηγήσει μέχρι τέλους μία διαφορετική διάκριση στην ελβετική πόλη, καθώς παραμένει στη διεκδίκηση της πρόκρισης σε δύο τελικούς οργάνων, έστω και ως αουτσάιντερ:

Τόσο στο έδαφος, όπου πήρε 14,266 β. έχοντας μάλιστα μείωση 0,300 β. επειδή πάτησε εκτός των ορίων του ταπί, όσο και στο άλμα, όπου είχε μέσο όρο 14,083 β. (1ο άλμα: 14,400 β. / 2ο άλμα: 13,766 β.), καταλαμβάνει μέχρι στιγμής την 8η και τελευταία προνομιούχο θέση, ενώ απομένει η διεξαγωγή του 3ου ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θετική ήταν και η εμφάνιση του Χριστόφορου Κωνσταντινίδη στο έδαφος, όπου συγκέντρωσε 13,866 βαθμούς, επίδοση που δεν ήταν αρκετή για να τον βάλει στους διεκδικητές της πρόκρισης (17ος στην κατάταξη του αγωνίσματος μέχρι στιγμής), αλλά ήταν ενδεικτική των σημαντικών δυνατοτήτων του, με δεδομένο μάλιστα ότι είχε περιορισμένο χρόνο για να προετοιμαστεί.

Ο προκριματικός των ανδρών ολοκληρώνεται με τον 3ο όμιλο (18:00 – 20:40), έπειτα από τον οποίο θα προκύψει η οριστική κατάταξη και θα αναδειχθούν οι οκτώ φιναλίστ σε κάθε ένα από τα επιμέρους όργανα, οι 24 αθλητές που θα προκριθούν στον τελικό του σύνθετου ατομικού, καθώς και οι δύο αθλητές που θα κερδίσουν την Ολυμπιακή πρόκριση μέσα από το σύνθετο ατομικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης