Μία από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα της Σιμόν Μπάιλς είναι το 2019. Η 22χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια, έγινε -σε παγκόσμιο επίπεδο ανδρών και γυναικών- ο άνθρωπος με τα περισσότερα μετάλλια στην Ιστορία της γυμναστικής!

Με τα μετάλλια που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης, η βραχύσωμη Τεξανή, έφθασε να έχει στην συλλογή της 25 (!) μετάλλια από διεθνείς διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων 19 (!) χρυσά και από τρία αργυρά και χάλκινα. Η Μπάιλς κατέκτησε στην γερμανική πόλη πέντε χρυσά μετάλλια και ξεπέρασε τον θρυλικό Λευκορώσο, Βιτάλι Σέρμπο, ο οποίος την δεκαετία του ’90 είχε κατακτήσει 23 μετάλλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τον περασμένο Αύγουστο και στο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που φιλοξενήθηκε στο Κάνσας, η Μπάϊλς έγραψε Ιστορία στο άθλημα, δεδομένου πως κατάφερε ό,τι καμμία αθλήτρια δεν είχε επιτύχει στο αγώνισμα της δοκού ισορροπίας.

Μπροστά στους 11.000 θεατές που βρέθηκαν στο «Spring Center» της αμερικανικής πόλης, η βραχύσωμη πρωταθλήτρια, επιχείρησε επιτυχώς, έξοδο με διπλό σάλτο προς τα πίσω, σε συνδυασμό με πλήρη διπλή περιστροφή! Πρόκειται για μία άσκηση, που πήρε το όνομα της, καθώς ποτέ μέχρι τότε, κάποια γυμνάστρια δεν είχε… τολμήσει κάτι τέτοιο παρουσία κοινού και σε επίσημη διοργάνωση! Κάτι ανάλογο, προσπάθησε και στις ασκήσεις εδάφους, καθώς για πρώτη φορά στο ταπί, κάποια γυναίκα επιχείρησε διπλό διαγώνιο σάλτο με τριπλή περιστροφή! Ωστόσο, αυτή η άσκηση δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Αμερικανίδα Ολυμπιονίκη, που πρόλαβε να στηριχθεί στα χέρια της κατά την πτώση….

Χωρίς αμφιβολία, το 2019 είναι μία απολύτως επιτυχημένη χρονιά για την κορυφαία γυμνάστρια, που προετοιμάζεται να συνεχίσει την… συλλογή μεταλλίων και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το προσεχές καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης