Ο πρόεδρος της Ιταλικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (FIN) Πάολο Μπαρέλι τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από την ανεξάρτητη επιτροπή δεοντολογίας της FINA, η οποία επικαλέστηκε παραβιάσεις του καταστατικού και του κώδικα δεοντολογίας της. Η FINA, το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο για την κολύμβηση, είχε προηγουμένως επιβάλει προσωρινή αναστολή στον Μπαρέλι τον Σεπτέμβριο. 

Η FINA γνωστοποίησε ότι η επιτροπή δεοντολογίας της είχε ερευνήσει ισχυρισμούς για αδικήματα που περιελάμβαναν τη διεκδίκηση 495.587,22 ευρώ σε έξοδα εκ μέρους της FIN από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας, «παρόλο που αυτά είχαν ήδη καταβληθεί από το ιταλικό Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε επίσης μια «μονομερή υπογραφή» μιας προσθήκης σε μια σύμβαση μεταξύ του ευρωπαϊκού διοικητικού οργάνου για τα θαλάσσια σπορ, LEN, και της FIN που ωφέλησε οικονομικά την ιταλική ομοσπονδία κολύμβησης.

Η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας ήταν ομόφωνη, ανέφερε η FINA, και απέκλεισε τον Μπαρέλι από οποιαδήποτε «δραστηριότητα υπό την αιγίδα της FINA».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης