«Αν έχεις πάθος για κάτι, συνέχισε να το πιστεύεις και περιβάλλεσαι από τους σωστούς ανθρώπους. Μη σπαταλάς το ταλέντο σου. Στον αθλητισμό μπορείς πάντα να ελέγχεις το μυαλό, το επίπεδο προετοιμασίας, τη δέσμευση που έχεις. Εάν δώσεις το καλύτερο σε όλα αυτά, θα είσαι υπερήφανος γι΄ αυτό που έχεις επιτύχει και δεν θα κοιτάξεις πίσω με λύπη».

Λόγια του Ελβετού πρωταθλητή τένις, Ρότζερ Φέντερερ, στην παρουσίαση της ιστορίας ως παραδείγματος επιτυχίας, σε ένα βίντεο για την BecomingX, εταιρεία που ιδρύθηκε «για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους», όπως αναφέρει σχετικά το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φέντερερ αφηγήθηκε το ξεκίνημά του στην Ελβετία:

«Το σχολείο ερχόταν πρώτο και ο αθλητισμός δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να σε κάνει να ζήσεις. Αλλά ονειρευόμουν να κερδίσω το Wimbledon όταν χτύπησα μια μπάλα στον τοίχο, όταν έπαιζα διπλά με τους γονείς μου. Κατάλαβα ότι το τένις ήταν πολύ περισσότερο από το χτύπημα μιας μπάλας».

Εντοπίζει τα αποτελέσματα της ήττας που υπέστη στο πρώτο του παιχνίδι, η οποία τον οδήγησε να προπονηθεί σκληρότερα, να παίξει περισσότερα τουρνουά και να αποκτήσει κάποια φήμη τουλάχιστον εντός των εθνικών συνόρων. Όταν έγινε πρωταθλητής στην Ελβετία, θυμάται ότι «ως αστείο κρέμασα μια πινακίδα στον τοίχο που έλεγε: “Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νέων ζει εδώ”. Το έβγαλα την επόμενη μέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δρόμος του προς την επιτυχία πέρασε επίσης από καθοριστικές στιγμές. Πρώτα τα δύο χρόνια στο εθνικό κέντρο προπόνησης, από 14 έως 16. «Ήταν δύσκολο για τους πρώτους εννέα μήνες, είχα νοσταλγία, τα αποτελέσματα επιδεινώθηκαν, δεν είχα εμπιστοσύνη. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα ήρθαν. Δεν ήταν εύκολο, αλλά αυτά τα δύο χρόνια ήταν αυτά που είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή για μένα».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης