Οι τελετές αφής (12 Μαρτίου) και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας (19 Μαρτίου), καθώς και η λαμπαδηδρομία σε ελληνικό έδαφος θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως αποφάσισε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από ευρεία σύσκεψη, λόγω του κόρωνοϊού (COVID-19).

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, του γενικού γραμματέα, Μανώλη Κολυμπάδη, και του προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάση Βασιλειάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εκδηλώσεις που αφορούν στις δύο τελετές, ενώ αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα του κόρωνοϊού και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στις τελετές του Ολυμπιακού Φωτός.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι εξής:

– Να ματαιωθούν τα γεύματα και οι δεξιώσεις της ΕΟΕ που είχαν προγραμματιστεί στην Αρχαία Ολυμπία το διάστημα της Τελετής Αφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των διαπιστεύσεων και να δοθούν μόνο οι απολύτως αναγκαίες.

– Να διεξαχθεί η πρόβα της Τελετής Αφής στις 11 Μαρτίου χωρίς την παρουσία θεατών.

– Να γίνει σύσταση στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και στις τοπικές αρχές να μειωθούν οι δημόσιες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Αποφασίστηκε, επίσης, κάθε δύο ημέρες να πραγματοποιείται ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων και να συνεκτιμάται η κατάσταση, αρχής γενομένης από την Πέμπτη (5/3), όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση στην οποία θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις τελετές αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης