Την πρόκρισή του στον σαββατιάτικο τελικό των κρίκων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μονπελιέ, εξασφάλισε ουσιαστικά ο Λευτέρης Πετρούνιας, πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο προκριματικός γύρος.

Ο Ελληνας γυμναστής και τρίτος στους Πανευρωπαϊκούς του 2011, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και συγκέντρωσε 16,000 β. (9,200 β. για την εκτέλεση και 6,800 β. ως βαθμό δυσκολίας του προγράμματος), με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 1η θέση του αγωνίσματος και να θεωρείται απίθανο το να μην βρίσκεται στην τελική οκτάδα, παρ’ όλο που οι προκριματικοί θα ολοκληρωθούν το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν ένα από τα καλύτερα προγράμματα της καριέρας μου. Το απόλαυσα και τώρα περιμένω τον τελικό. Ο στόχος σ’ έναν τελικό είναι πάντοτε η κατάκτηση ενός μεταλλίου. Πρέπει να κάνεις την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και να δώσεις το 100%, ώστε να έρθει ένα μετάλλιο. Ακόμα και το χρυσό. Γιατί όχι;», δήλωσε ο 25χρονος πρωταθλητής.

Πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό βρίσκεται και ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, καθώς βαθμολογήθηκε με 14,583 β. (συντελεστής δυσκολίας 6,60) και μέχρι στιγμής είναι 3ος στην κατάταξη του αγωνίσματος, έχοντας αρκετές πιθανότητες να πλασαριστεί στην οκτάδα των φιναλίστ, ώστε την Κυριακή (19/04) να διεκδικήσει το όγδοο μετάλλιο σε 11 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Aποκλείστηκαν Κοσμίδης και Μαρκούσης

Εκτός τελικού στο έδαφος έμεινε ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος περιορίστηκε στους 14,266 β. Μετά την ολοκλήρωση του 2ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους, ο Κοσμίδης βρίσκεται στην 21η θέση της κατάταξης. Έτσι, δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο, στην ίδια πόλη όπου το 2012 είχε κατακτήσει τον μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο του στην κατηγορία ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός τελικού στις ασκήσεις εδάφους μένει και ο Δημήτρης Μαρκούσης, που πήρε 14,308 β. (συντελεστής δυσκολίας 5,80) και μέχρι στιγμής βρίσκεται στη 17η θέση. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Βασίλης Κόλλιας πήρε 12,066 β. στον πλάγιο ίππο και είναι 51ος στη μέχρι τώρα κατάταξη του αγωνίσματος.

Οι τελικές θέσεις των Ελλήνων αθλητών και οι φιναλίστ σε όλα τα αγωνίσματα θα προκύψουν μετά τη διεξαγωγή του 3ου και τελευταίου προκριματικού ομίλου, που ολοκληρώνεται στις 21:30 ώρα Ελλάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης