Την απόφαση να δώσει τέλος στο πρόβλημα που τον απασχολούσε, «θυσιάζοντας» πάντως τη συμμετοχή του στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, πήρε ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής υποβλήθηκε την Τρίτη με επιτυχία σε αρθροσκοπική επέμβαση στο δεξιό αστράγαλο από τον ορθοπεδικό γιατρό των Εθνικών ομάδων, Οδυσσέα Παξινό, προκειμένου να απαλλαγεί από το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες και το οποίο τον ανάγκασε να αγωνιστεί με δεμένο τον αστράγαλο και με αρκετές ενοχλήσεις τόσο στο Παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους, όσο και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επέμβαση είχε κριθεί πλέον απαραίτητη με τον προπονητή του, Γιώργο Αγγέλου να δηλώνει σχετικά: «Ο Λευτέρης πονούσε πολύ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αναγκάστηκε να κάνει τρεις ενέσεις για να αγωνιστεί.

Αποφασίσαμε ότι το καλύτερο ήταν να μπει στο χειρουργείο τώρα, ώστε να έχουμε το χρόνο να προετοιμαστούμε σωστά για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου. Η εκτίμηση των γιατρών είναι ότι θα είναι σε θέση να επανέλθει πλήρως έπειτα από 40 ημέρες. Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα θα υποχωρήσει, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε».

Αντικαταστάτης του Κοσμίδη στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού (12-28 Ιουνίου) θα είναι ο Νίκος Ηλιόπουλος και θα πλαισιώσει την υπόλοιπη ομάδα των ανδρών που αποτελείται από τον Βλάση Μάρα και τον Λευτέρη Πετρούνια, οι οποίοι θα κάνουν σύνθετο ατομικό εκτελώντας προγράμματα και στα έξι όργανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Εθνική γυναικών θα συνθέσουν η Βάσω Μιλλούση, η Αργυρώ Αφράτη και η Ιωάννα Ξουλόγη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης