Στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η 23χρονη Γιαπωνέζα Γιουκάκο Καβάι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 62 κιλών στην ελευθέρα πάλη. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια 2019 επικράτησε, μετά από συγκλονιστική «μάχη» στον τελικό, της «χρυσής» παγκόσμιας πρωταθλήτριας 2019 Αϊσούλου Τινιμπέκοβα από το Κιργιστάν, με 4-3.

Η Τινιμπέκοβα είχε γίνει η πρώτη γυναίκα από το Κιργιστάν που προκρίθηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της πάλης, το 2012 στο Λονδίνο. Τότε συμμετείχε στην κατηγορία των 63 κιλών, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο. Το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αν και αγωνίστηκε στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου ηττήθηκε από την Ινδή Σάκσι Μαλίκ. Φέτος, στο Τόκιο, η Τινιμπέκοβα χάρισε στην πατρίδα της το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο και τρίτο στο σύνολο, αφού το Κιργιστάν έχει κατακτήσει και ένα χάλκινο στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χάλκινα μετάλλια της κατηγορίας των 62 κιλών κατέκτησαν η Ιρίνα Κολιαντένκο από την Ουκρανία που νίκησε με 3-1 τη Αναστάσιγια Γκριγκόριεβα από τη Λετονία και η Τάιμπε Μουσταφά Γιουσέιν από τη Βουλγαρία, η οποία έκανε επίδειξη δύναμης, με 10-0, απέναντι στη Λιούμποφ Οβτσάροβα από τη Ρωσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης