Η Εθνική επικράτησε 1-0 της Ουγγαρίας στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της League C του Nations League και έφτασε τους 6 βαθμούς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε τους 6 βαθμούς και με νίκη απέναντι στη Φινλανδία στο ματς που ακολουθεί (15/10) θα πιάσει… κορυφή στον όμιλο. Στο άλλο ματς η Φινλανδία επικράτησε 1-0 της Εσθονίας στο Ταλίν και πέτυχε το 3 στα 3.
Οι Μαγυάροι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το νωθρό ξεκίνημα της Ελλάδας και απείλησαν στο 10΄, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάργκα να αποκρούεται σταθερά από τον Μπάρκα στην αριστερή γωνία του. Στο 16΄ ο Ζάλαϊ πρόλαβε τον Μανωλά αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ και στο 28΄ ο Βάργκα έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι Ούγγροι δεν επέτρεψαν στην Εθνική να κυκλοφορήσει την μπάλα, ειδικά από τη στιγμή που οι Έλληνες μέσοι δεν τη ζητούσαν για να προωθήσουν το παιχνίδι. Οι παίκτες του Σκίμπε έχασαν αρκετές προσωπικές μονομαχίες και δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Ο Μήτρογλου ήταν αποκομμένος στην επίθεση, κλασικοί εξτρέμ δεν υπήρχαν να «ανοίξουν» το παιχνίδι από τις άκρες πηγαίνοντας σε προσωπικές ενέργειες και κάπως έτσι σπαταλήθηκαν τα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς υποψία ευκαιρίας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σκίμπε προσπάθησε να επέμβει βάζοντας τον Τζιόλη στη θέση του Κουρμπέλη, αφού ο έμπειρος μέσος είναι ικανός να βγάλει την ομάδα μπροστά. Ταυτόχρονα, ο Φορτούνης είχε εντολή να παίρνει την μπάλα από πίσω και την προωθεί.

Οι κινήσεις αυτές βελτίωσαν την κυκλοφορία, η Εθνική ξεκίνησε με περισσότερο νεύρο και στο 52΄ ο Φορτούνης κατέγραψε την πρώτη τελική για την Ελλάδα, σουτάροντας άστοχα έξω από την περιοχή. Στη δεύτερη, η Ελλάδα άνοιξε το σκορ. Στο 65΄ ο Τσιμίκας σέντραρε από αριστερά στον Μήτρογλου κι εκείνος με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο στον Γκούλασι, στην πρώτη φορά που ακούμπησε την μπάλα στην περιοχή!

Το γκολ αποδείχθηκε αρκετό για την Εθνική, η οποία στη συνέχεια κράτησε το προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, κι αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χριστοδουλόπουλος υποχρέωσε τον Γκούλασι σε μεγάλη απόκρουση, η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 1-0.

Ελλάδα – Ουγγαρία 1-0 (Epsilon, Cosmote Sport 1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 65′ Μήτρογλου

Κίτρινες κάρτες: Παπασταθόπουλος, Τσιμίκας, Μπακάκης – Κάλμαρ, Φιόλα, Κλαϊνχάισλερ, Κόβακς, Α. Νάγκι

Κόκκινες κάρτες:


Ελλάδα: Μπάρκας, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης (46′ Τζιόλης), Πέλκας (84′ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Φορτούνης, Μήτρογλου (90′ Κουλούρης)

Ουγγαρία:
Γκούλασι, Κάνταρ, Φιόλα, Όρμπαν, Α. Νάγκι, Σαλάι, Κάλμαρ (55′ Κόβακς), Κλαϊνχάισλερ, Βάργκα (68′ Ντ. Νάγκι), Ζάλαϊ, Μπέσε (75′ Νέμεθ).

Η βαθμολογία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης