Ιστορική θα είναι για τη Νόρα Δράκου η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανγκζού. Η Πατρινή κολυμβήτρια θα δώσει το «παρών» για πέμπτη διαδοχική φορά στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ συμμετοχών που κατέχει ο Γιάννης Δρυμωνάκος, έχοντας ως κορυφαία στιγμή την πρόκρισή της στον τελικό των 50μ. ύπτιο, το 2015 στο Καζάν.

«Αυτό της Γκουανγκζού, θα είναι το πέμπτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα συμμετέχω και, όπως και στις προηγούμενες συμμετοχές μου, οι προσδοκίες μου παραμένουν υψηλές. Στόχος μου είναι πάντα μια υψηλή θέση και, αν όχι η συμμετοχή μου σε έναν τελικό, να πλασαριστώ στην 10άδα. Φυσικά, απώτερος σκοπός μου είναι να πιάσω από τώρα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, ώστε να απαλλαγώ από το άγχος και να προετοιμαστώ σωστά για το Τόκιο», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η 27χρονη πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού, η οποία θα «πέσει» σε 50μ. και 100μ. ελεύθερο, καθώς και στα 50μ. ύπτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Δράκου αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς ένα πρόβλημα με τον ώμο της και δεν έχει «βγάλει» ακόμη χρόνους ανάλογους των δυνατοτήτων της, όμως η ίδια εξηγεί ότι αυτό έγινε βάσει προγράμματος: «Τα τελευταία χρόνια, επειδή μεγαλώνω και το σώμα μου δεν ανταπεξέρχεται σε πολλά φορμαρίσματα, έχουμε αποφασίσει με τον προπονητή μου, τον Άκη Οικονόμου, εφόσον έχω πιάσει τα όρια για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού, να μην ξεκουράζομαι μέσα στην χρονιά και να κάνω ένα φορμάρισμα στο τέλος. Φέτος αυτό μας έχει βγει πολύ καλά και από τον Δεκέμβρη και μετά είμαι χωρίς τραυματισμούς και πορεύομαι με μία πολύ σωστή προπόνηση και μία πολύ σωστή επιβάρυνση. Θεωρώ ότι, αν βρεθώ σε καλή μέρα, θα καταφέρω να πετύχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Κλείνοντας, η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια τόνισε: «Το επίπεδο των ξένων κολυμβητών ήταν πάντα πολύ υψηλό. Στο εξωτερικό οι κολυμβητές είναι πιο επαγγελματίες από εμάς και έχουν πολύ περισσότερες παροχές στην διάθεσή τους, οικονομική βοήθεια, αλλά και υλικοτεχνική υποδομή. Μπορεί κι εμείς να είμαστε καλύτερα σε σχέση με 10 χρόνια πριν, όμως οι ελλείψεις συνεχίζουν να είναι τεράστιες. Θεωρώ πως όταν βρίσκεσαι σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρέπει να τα βάζεις όλα στην άκρη και να κοιτάς στα μάτια οποιοδήποτε αντίπαλο. Το γεγονός ότι βρίσκεσαι κι εσύ εκεί, σημαίνει πως κι εσύ είσαι μέρος των καλών αθλητών και διεκδικείς ισάξια μια υψηλή θέση, έναν καλό χρόνο και οτιδήποτε έχεις θέσει ως στόχο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης