Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ διέθεσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, προκειμένου να αγοραστούν αναπνευστήρες και ιατρικός εξοπλισμός για να μπορέσει η πατρίδα του, η Σερβία, να εντείνει τη μάχη της κατά του κορωνοϊού.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου μπήκε στον κατάλογο των αθλητών που βοηθούν στον αγώνα κατά της πανδημίας που μαστίζει την ανθρωπότητα, με περισσότερους από 24.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλο τον πλανήτη, ενώ παράλληλα έχουν «παγώσει» όλες οι αθλητικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ράφα Ναδάλ κάλεσε τους Ισπανούς αθλητές να συγκεντρώσουν 11 εκατ. ευρώ για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ διέθεσε ένα εκατ. ελβετικά φράγκα σε ευάλωτες οικογένειες στην πατρίδα του.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλο το ιατρικό προσωπικό σε ολόκληρο τον κόσμο και στην πατρίδα μου στη Σερβία για την παροχή βοήθειας σε όλους όσοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε σερβικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης από την Μαρμπέγια της Ισπανίας.

«Δυστυχώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται καθημερινά. Η σύζυγός μου Γελένα κι εγώ σχεδιάζουμε ένα πλάνο για τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να διαθέσουμε τους πόρους μας σε άτομα που έχουν ανάγκη. Η δωρεά μας είναι ένα εκατ. ευρώ για την αγορά αναπνευστήρων και άλλου ιατρικού εξοπλισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σερβία μέχρι τώρα έχει αναφέρει 457 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού και 7 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης