Λάθος κληρώσεις στα προκριματικά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Πινγκ Πονγκ, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, τα τελευταία δύο χρόνια διενεργούσε η ομοσπονδία. Σύμφωνα με το «sportsland.gr» στην προκριματική φάση της Δυτικής Ελλάδας στους Εφήβους αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο σφάλμα που έχει γίνει στην διαδικασία των κληρώσεων της συγκεκριμένης διοργάνωσης και όπως διαπιστώθηκε ανάλογο σφάλμα είχαν γίνει σε όλες τις κληρώσεις των προκριματικών φάσεων τα τελευταία δύο χρόνια!

Η ομοσπονδία πραγματοποιούσε τις κληρώσεις ορίζοντας το 50% των συμμετεχόντων στα νοκ άουτ φαβορί, βάση του ΚΕΔ 7.1.2. Για παράδειγμα στα προκριματικά της Πάτρας τοποθετήθηκαν 3 φαβορί, μιας και υπήρχαν 6 αθλητές στα νοκ άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο Κανονισμός Εσωτερικών Διοργανώσεων αναφέρει διαφορετικά πράγματα. Στο άρθρο 7 που αφορά την τοποθέτηση φαβορί και στην παράγραφο 7.4 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στις προκριματικές και ημιτελικές φάσεις τοποθετούνται τόσα φαβορί όσες είναι οι θέσεις των προκρινόμενων στην επόμενη φάση». Δηλαδή αν προκρίνονται 4 αθλητές (σ.σ. όπως στη Δ. Ελλάδα), θα έπρεπε να τοποθετηθούν 4 φαβορί και φυσικά να μην αγωνιστούν μεταξύ τους. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα τοποθετήθηκαν, όμως, 3 φαβορί με αποτέλεσμα μετά την κλήρωση το φαβορί 3 να παίξει με το 4 (που θα έπρεπε να ήταν φαβορί)! Κάτι  που είναι αντίθετο στους Κανονισμούς.

Μάλιστα στο άρθρο 7.5. αναφέρει χαρακτηριστικά «Στην τελική φάση τα φαβορί τοποθετούνται σύμφωνα με την παραγρ. 7.1.2. του παρόντος άρθρου και τον Πίνακα 1. Οι υπόλοιποι αθλητές τοποθετούνται στους πίνακες με κλήρωση». Δηλαδή το 50% των φαβορί που  τοποθετούσε η ομοσπονδία αφορούσε τις τελικές κι όχι  προκριματικές φάσεις.

Ακόμα ένα παράδειγμα  για να γίνει αντιληπτό: στην προκριματική φάση της Αττικής στους Εφήβους δόθηκαν 14 προκρίσεις που σημαίνει ότι με βάση το 7.4 θα έπρεπε να τοποθετηθούν 14 φαβορί, που δεν έπρεπε να παίξουν μεταξύ τους. Εν αντιθέσει με ό,τι λέει ο ΚΕΔ στην Αθήνα τοποθετήθηκαν 9 φαβορί όπερ σημαίνει ότι στον αγώνα πρόκρισης έπαιξαν φαβορί μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τελευταίο παράδειγμα στην προκριματική φάση των Ανδρών στον αγώνα πρόκρισης στα νοκ άουτ έπαιξε ο Σταματούρος (Ν.1 φαβορί) με τον Μαδέση (Ν.20), με αποτέλεσμα ο αθλητής του Ολυμπιακού να νικήσει και να μείνει εκτός ο Μαδέσης. Σύμφωνα όμως με τον κανονισμό ο αθλητής του Ταύρου θα έπρεπε να είναι φαβορί, καθώς προκρίθηκαν 26 αθλητές από την Αττική… Αρα βάση του ΚΕΔ δεν μπορούσαν να παίξουν δύο φαβορί μεταξύ τους

Όπως διαπιστώθηκε, έχουν γίνει λάθος όλες οι κληρώσεις των προκριματικών φάσεων που έχουν γίνει από τον Μάρτιο του 2017 και ύστερα όταν ανανεώθηκε ο κανονισμός. Το ερώτημα πλέον είναι ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΦΟΕπΑ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης παρά το γεγονός ότι έχουν επισημανθεί πολλά λάθη, στην τεχνική επιτροπή, δεν έχει πάρει θέση. Αυτή η στάση του μάλιστα προκαλεί πολλές απορίες, καθώς οι πληροφορίες από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου είναι γενικός γραμματέας, αναφέρουν ότι λύνει όλα τα προβλήματα άμεσα και τείνει να χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους γενικούς που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης