Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ιατρική βεβαίωση που πρέπει να προσκομίσουν αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι, για την επανέναρξη των προπονήσεών τους, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν απαιτείται η πραγματοποίηση μοριακού τεστ για τον κορωνοϊό, τονίζοντας μάλιστα ότι, προς αποφυγή παρερμηνειών, τροποποιήθηκε το σχετικό έντυπο ιατρικής βεβαίωσης.

Προσθέτει πως, αν ο γιατρός κρίνει, μετά την κλινική εξέταση και τη συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού, ότι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, είναι εκείνος που θα παραπέμψει αναλόγως τον εξεταζόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

«Ουδέποτε καθόρισε το μοριακό τεστ PCR ως προαπαιτούμενο για την επιστροφή αθλητών, αθλητριών και αθλουμένων στην αθλητική δραστηριότητα, όπως άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα και στις οδηγίες της που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

Το έντυπο της αρχικής ιατρικής βεβαίωσης τροποποιήθηκε έτσι ώστε να μην υπάρχει παρερμηνεία περί ανάγκης διενέργειας μοριακού τεστ PCR προκειμένου να υπογραφεί η βεβαίωση από τον ιατρό. Στο νέο έντυπο αναφέρονται αναλυτικά πλέον τα συμπτώματα που συνδέονται με τη λοίμωξη COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραμένει το γεγονός ότι αν ο ιατρός, από την κλινική εξέταση και μετά τη συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού, θεωρήσει ότι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, παραπέμπει αναλόγως τον εξεταζόμενο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης