Διαχρονικό αθλητή και παράδειγμα προς μίμηση χαρακτήρισε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος τον Σπύρο Γιαννιώτη, με αφορμή τη δημοσίευση ενός πίνακα, που δείχνει ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία Ολυμπιονίκης της κολύμβησης στην ιστορία. Ο Γιαννιώτης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των 10χλμ., το 2016 στο Ρίο, σε ηλικία 36 ετών και 179 ημερών, υστερώντας μόνο της Αμερικανίδας Ντάρα Τόρες, η οποία το 2008 στο Πεκίνο πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, σε ηλικία 41 ετών και 124 ημερών.

«Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να μειώσω την τεράστια επιτυχία της Αμερικανίδας κολυμβήτριας. Άλλο, όμως, τα 50 μέτρα ελεύθερο κι άλλα τα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης. Ο Σπύρος με την αδαμάντινη παρουσία του στο χώρο για δύο δεκαετίες, καταδεικνύει την θέληση, την επιμονή, την διάρκεια, την ακατάπαυστη προσπάθεια, τον αμείωτο αθλητικό στόχο, πέρα από ηλικίες και χρόνια. Πρόκειται για έναν διαχρονικό αθλητή. Ένα άτομο που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όσους ακολουθούν στον χώρο. Στα 36 του χρόνια ο Σπύρος Γιαννιώτης γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει συνολικά 12 κολυμβητές/τριες, μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι Αμερικανοί Μάικλ Φελπς (9ος) και Άντονι Έρβιν (3ος), η Ολλανδή Ίνγκε ντε Μπρούιν (10η), αλλά και ο μεγάλος αντίπαλος του Γιαννιώτη, ο Γερμανός Τόμας Λουρτς (8ος), που θεωρείται ο πιο επιτυχημένος αθλητής όλων των εποχών στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης