Το πρωί της Παρασκευής (10:30 ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί η μονομαχία του Στέφανου Τσιτσιπά (No 4) με αντίπαλο τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (No 2), για τα ημιτελικά του Australian Open.

Οι Αυστραλοί ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της Παρασκευής για το Rod Laver Arena και η αναμέτρηση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα με τον Ρώσο θα είναι, όπως αναμενόταν, η δεύτερη χρονικά της ημιτελικής φάσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδος (Eurosport) και όχι αργότερα, καθώς έχουν βάλει νωρίτερα τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ του Ράφα Ναδάλ και του Ματέο Μπερετίνι.

Η αναμέτρηση του Νο 6 και του Νο 7 στο ταμπλό θα ξεκινήσει στις 05:30 το πρωί για την Ελλάδα (14:30 τοπική), ενώ στις 3 τα ξημερώματα θα γίνει ο τελικός στο μικτό μεταξύ της Ελληνοαυστραλής Τζέιμι Φουρλίς και του Τ. Κούμπλερ από την Αυστραλία, κόντρα στους Μλαντένοβιτς (Γαλλία) και Ντόντιγκ (Κροατία).

Τελευταίο χρονικά θα είναι το ματς του Τσιτσιπά με τον Ρώσο, στο οποίο ο «Στεφ» θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, που θα τον στείλει στον τελικό του τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προϊστορία Τσιτσιπά-Μεντβέντεφ

Η προϊστορία ανάμεσα στον Έλληνα και στον Ρώσο είναι σαφώς υπέρ του δεύτερου, καθώς στις 8 φορές που έχουν συναντηθεί στο παρελθόν ο Μεντβέντεφ μετρά 6 νίκες.

Η μία από τις δύο νίκες του Τσιτσιπά και πιο πρόσφατη ήταν η επικράτησή του με 3-0 στον προημιτελικό του περυσινού major του Παρισιού, όπου ο 23χρονος τενίστας ηττήθηκε στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ.

Στην φάση των «8» του Australian Open, ο Τσιτσιπάς μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε 3-0 του Ιταλού, Γιάνικ Σίνερ, ενώ από την πλευρά του ο Μεντβέντεφ χρειάστηκε μία τρομερή ανατροπή απέναντι στον Φίλιφ Οζέρ-Αλιασίμ για να φτάσει στον ημιτελικό, σε αγώνα που διήρκησε σχεδόν 5 ώρες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης