O Ντανιίλ Μεντβέντεφ ξέφυγε κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ του σημερινού αγώνα του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, για τα ημιτελικά του Australian Open.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος είχε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα, διαμαρτυρόμενος εντονότατα στον διαιτητή, λέγοντας πως ο πατέρας του κορυφαίου Έλληνα τενίστα κάνει συνεχώς coaching και δίνει επανειλημμένως οδηγίες στον «Στεφ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο Μεντβέντεφ έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τον διαιτητή «ηλίθιο». Χαρακτηριστικά είπε: «Mπορεί ο πατέρας του να του μιλάει σε κάθε πόντο; Είσαι ηλίθιος; Μπορείς να απαντήσεις στην ερώτησή μου; Δεν τον βλέπεις; Μιλάει σε κάθε πόντο. Δώσε προειδοποίηση. Απάντησέ μου και κοίτα με, σου μιλάω. Είσαι κακός. Απορώ πώς βρίσκεται σε τελικούς».

Ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του, μετά τον αγώνα με το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, εξέφρασε την ενόχλησή του για τη συνεχή συζήτηση που αφορά τις οδηγίες που δέχεται από τον πατέρα και προπονητή του κατά τη διάρκεια των αγώνων του.

«Δεν δεχόμουν coaching. Όταν παίζω, δεν μπορώ να ακούσω τίποτα, είναι αδύνατον. Με το κοινό να είναι τόσο θορυβώδες σε κάθε πόντο, πρέπει να έχεις… σούπερ ακοή για να μπορέσεις να ακούσεις τι λέει ο προπονητής», δήλωσε ο Τσιτσιπάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε μετά τον αγώνα.

«Είμαι συνηθισμένος. Με στοχοποιούν εδώ και καιρό, οι διαιτητές προσέχουν πάντα το δικό μου box και ποτέ του αντιπάλου. Αισθάνομαι ότι έχω υπάρξει θύμα αυτού εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Έλληνας τενίστας, που άφησε και αιχμές για τη συμπεριφορά του Μεντβέντεφ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρω παίκτες που κάνουν τέτοια πράγματα για να σε αποσταθεροποιήσουν πνευματικά. Ίσως είναι και τακτική, αλλά εντάξει. Δεν είναι (σ.σ. ο Μεντβέντεφ) και το πιο ώριμο άτομο ούτως ή άλλως!».

Ο Τσιτσιπάς είπε, ακόμη, ότι είναι πολύ δύσκολο για τον πατέρα του να μη μιλά κατά τη διάρκεια του αγώνα και επανέλαβε την πρότασή του να επιτραπεί το coaching στο τένις. «Οι προπονητές το κάνουν έτσι κι αλλιώς. Οι περισσότεροι τη γλιτώνουν γιατί το κάνουν έξυπνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης