Το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής ξιφασκίας με αμαξίδιο για το 2020 είναι γεγονός. Στο Παγκόσμιο κύπελλο που φιλοξενείται στο Έγκερ της Ουγγαρίας, ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β και έκανε καθοριστικό βήμα για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, από τα προκριματικά κιόλας έδειξε την αγωνιστική του ανωτερότητα στο συγκεκριμένο όπλο, αφού προκρίθηκε στους «32» με την καλύτερη επίδοση. Στη φάση των «16» νίκησε 15-7 τον Γάλλο Κρατέγ, στα προημιτελικά επικράτησε 15-9 του Πολωνού Νταμπρόφσκι, ενώ προκρίθηκε στον τελικό μετά τη νίκη 15-13 επί του Ρώσου Κούρζιν. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, ο Τριανταφύλλου ηττήθηκε 15-11 από τον Πολωνό «χάλκινο» Παραολυμπιονίκη του Ρίο, Αντριάν Κάστρο, μένοντας έτσι δεύτερος. Στη σπάθη κατηγορίας Β συμμετείχαν συνολικά 24 αθλητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξίφος μονομαχίας κατηγορίας Α` ο Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος κατετάγη 22ος, ενώ ο Βασίλης Ντούνης περιορίστηκε στην 36η θέση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης