Ασημάκη: «Μπορεί η αναβολή να αποβεί υπέρ μας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 19:17
Ασημάκη: «Μπορεί η αναβολή να αποβεί υπέρ μας»

Η πανδημία του κορονοϊού και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί, αποτελούν μία ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Αλεξάνδρα Ασημάκη, που εξέφρασε παράλληλα την ευχή να ολοκληρωθούν κάποια στιγμή τόσο οι εγχώριες διοργανώσεις της υδατοσφαίρισης, όσο και τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αναφορικά με την προσπάθεια της εθνικής ομάδας να προκριθεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η φουνταριστή του Ολυμπιακού πιστεύει ότι η μετάθεση των Αγώνων για το 2021 (και η συνεπακόλουθη αναβολή του προ-ολυμπιακού τουρνουά) μπορεί να αποβεί υπέρ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που θα έχει το χρόνο να δουλέψει και να βελτιωθεί.

«Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για όλο τον πλανήτη. Δεν έχει σύνορα και έχει επηρεάσει για τα καλά την καθημερινότητά μας. Οι σύγχρονες γενιές γνωρίζουν μια τέτοια πανδημία για πρώτη φορά», επισήμανε αρχικά η Ασημάκη και συνέχισε: «Το θετικό σε αυτή τη δυσάρεστη υπόθεση είναι πως η Ελλάδα αντέδρασε έγκαιρα και σωστά, απ' ό,τι δείχνουν και τα αποτελέσματα. Είμαστε σε καλό μονοπάτι, καθώς αποδίδουν τα μέτρα. Ελπίζω να βγούμε αλώβητοι. Φυσικά συμπαραστεκόμαστε στις χώρες που περνούν τη μεγαλύτερη δοκιμασία και έχουν πολλά θύματα, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

Αν μπορούμε να πούμε ότι θα βγει και κάτι καλό από αυτήν την περιπέτεια, είναι πως γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Νοιαζόμαστε για τον πλησίον μας. Κι όλοι πρέπει να αντιδράσουμε σαν μία ομάδα για να μπορέσουμε να βγούμε όσο πιο σύντομα γίνεται από όλο αυτό».

Αναφορικά με την εθνική ομάδα, η έμπειρη πολίστρια τόνισε: «Προετοιμαζόμασταν για το προ-ολυμπιακό τουρνουά όταν άρχισε η εξάπλωση του ιού στην Κίνα, αλλά τότε μας φαινόταν κάτι πολύ μακρινό. Αναβλήθηκαν και οι Πανασιατικοί αγώνες, αλλά και τότε δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα επακολουθούσε. Όταν ξέσπασε, όμως, η επιδημία στη Βόρεια Ιταλία, δηλαδή και στην Τεργέστη, όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει το προ-ολυμπιακό, άλλαξαν όλα μέσα σε λίγες μέρες. Έγινε μια τεράστια ανατροπή, μεταφέρθηκαν όλα. Κι είναι αλήθεια ότι υποστήκαμε ένα σοκ. Θα πρέπει, όμως, να πω αυτό που αισθάνομαι. Όλοι εμείς ζούμε για τον αθλητισμό, τα δίνουμε όλα, είναι το οξυγόνο μας. Όμως, πλέον αυτό που προέχει είναι η υγεία. Μοιραία, λοιπόν, ήρθε και η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και σωστά έγινε η μετάθεσή τους για του χρόνου το καλοκαίρι.

Σίγουρα, η πρόκριση στους Ολυμπιακούς είναι ένα μεγάλο στοίχημα για μας. Βαδίζαμε σωστά και ένιωθα αισιόδοξη πως θα πετυχαίναμε το στόχο για συμμετοχή στο Τόκιο. Μπορούσαμε, αλλά και μπορούμε ακόμα. Δεν αλλάζει ο στόχος. Παραμένει ο ίδιος. Ξέρετε, πολλές φορές, ακόμα και το πιο αρνητικό φαινόμενο μπορείς να το διαχειριστείς ανάλογα και -αφού φυσικά το έχεις καταπολεμήσει πρώτα- να το γυρίσεις υπέρ σου. Έτσι σε κάνει μεγάλο άνθρωπο, αθλητή, μεγάλη ομάδα. Έτσι κι εμείς θα το χειριστούμε και μπορεί αυτή η αναβολή να αποβεί υπέρ μας. Να το εκμεταλλευτούμε και να γίνουμε ακόμα καλύτερες».

Για το πώς περνάει το χρόνο της η ίδια στον καιρό της καραντίνας, η Ασημάκη είπε: «Ειδικά για μένα ήταν μια περίεργη χρονιά η φετινή κι όλα όσα έχουν συμβεί με ωριμάζουν ακόμα περισσότερο. Γυμνάζομαι πλέον στο σπίτι και ακολουθώ τους κανόνες κατά γράμμα. Μας λείπει, βέβαια, το νερό. Κρατάμε διαδικτυακή επαφή με τον προπονητή και τις παίκτριες στην Εθνική ομάδα. Σκέπτομαι, φυσικά, την πρώτη μέρα που θα ξανακάνουμε κανονική προπόνηση. Μέχρι τότε, εκτός από γυμναστική, γεμίζουμε τον χρόνο μας στο σπίτι με τα πρόσωπα που αγαπάμε και κάνουμε πράγματα που μας λείπουν όταν έχουμε υποχρεώσεις (και θεωρούνταν για μας πολυτέλεια). Για παράδειγμα μαγειρική, που μου αρέσει πολύ. Στηρίζω φυσικά και τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις “Ζήσε αθλητικά” και “Δίνω αίμα - σώζω μια ζωή”».

Καταλήγοντας, η διεθνής φουνταριστή μίλησε για την πιθανότητα ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν σε συλλογικό επίπεδο: «Η απόφαση της ΚΟΕ να ανασταλούν οι διοργανώσεις ήταν σωστή, ώστε να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσης και διασποράς του ιού. Θέλω, όμως, κι εγώ και ο συμπαίκτριές μου, να ολοκληρωθούν τελικά τα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά και οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, όπου έχουμε ελπίδες για διάκριση. Αλλά, τώρα, στο μυαλό όλων μας είναι πως προέχει η διασφάλιση της υγείας».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 19:19