Με δύο επιπλέον παίκτες, σε σχέση με τις αρχικές κλήσεις του Γιάννη Αρβανίτη, αρχίζει την Πέμπτη η προετοιμασία της εθνικής χάντμπολ ανδρών ενόψει των πρώτων αγώνων της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συγκεντρώνεται στη Νέα Κίο της Αργολίδας, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να προσθέτει στην αποστολή ακόμη δύο «λεγεωνάριους», τον Ηλιόπουλο της γερμανικής Νορντχάιμ και τον Ιωάννου της γαλλικής Γκρενόμπλ.

Έτσι, οι παίκτες που αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Αρβανίτη είναι οι Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος, Καραμπουρνιώτης, Λιάπης, Τσίλης, Τζηράς, Κανδύλας, Κρητικός (Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή), Παπαδιονυσίου, Ζαμπούνης, Μυλωνάς, Δομπρής (ΑΕΚ), Λοΐζος, Αραμπατζής (ΠΑΟΚ), Γουργούμης (Δράμα 1986), Μάλλιος (Μπατμάν/Τουρκία), Πασσιάς (Σβερίν/Γερμανία), Ηλιόπουλος (Νορντχάιμ/Γερμανία), Ιωάννου (Γκρενόμπλ/Γαλλία).

Η εθνική θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στον 3ο προκριματικό όμιλο στις 24/10 στο Ρέικιαβικ, με αντίπαλο την Ισλανδία, και θα ακολουθήσει η αναμέτρηση της 28ης Οκτωβρίου με την ΠΓΔΜ στην Κοζάνη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σε δηλώσεις του, δεν έκρυψε ότι στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης (με ουσιαστικό αντίπαλο την Τουρκία), που μπορεί να της δώσει την πρόκριση για τη διευρυμένη τελική φάση, όπου θα περάσουν οι δύο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι μεταξύ των οκτώ ομίλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Είναι η πρώτη συνάντηση της Εθνικής μετά τις υποχρεώσεις μας στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα το καλοκαίρι. Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε το παιχνίδι μας, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε δύο πολύ ισχυρές και έμπειρες ομάδες του παγκοσμίου χάντμπολ, με συνεχείς παρουσίες και διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις.
Γνωρίζοντας τη δυναμική των αντιπάλων μας, στόχος μας είναι η κατάκτηση της 3ης θέσης με όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Είναι μία μακρόχρονη προσπάθεια, η οποία ολοκληρώνεται του χρόνου τον Ιούνιο, όταν και θα κάνουμε… ταμείο», επισήμανε ο Γιάννης Αρβανίτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης