H… κατάρα του γ` προκριματικού γκρουπ «χτύπησε» και πάλι τον Ηλία Ηλιάδη. Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, ο οποίος για πρώτη φορά από το 2010 δεν βρέθηκε επικεφαλής σε κάποιο από τα τέσσερα προκριματικά γκρουπ, έπεσε θύμα της κατάρας που τον θέλει να μην φτάνει στο μετάλλιο όταν αγωνίζεται στο γ` γκρουπ των -90 κιλών. Ο κάτοχος έξι μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, στη φάση των «32» του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Αστάνα του Καζακστάν, ηττήθηκε στο Golden Score από τον Οτγκόνμπααταρ Λκαγκβασουρέν και για πρώτη φορά μετά το 2009 έμεινε εκτός βάθρου νικητών.

Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, που μέσα στη χρονιά έκανε ελάχιστους αγώνες λόγω των γνωστών προβλημάτων που έχει στο χέρι, στον πρώτο αγώνα νίκησε τον Ελβετό Σιρίλ Γκρόσκλάους, όμως στη συνέχεια ηττήθηκε από τον 22χρονο Μογγόλο ο οποίος να σημειωθεί ότι στους «16» ηττήθηκε από τον Γερμανό Άαρον Χίλντεμπραντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ηλιάδης και το 2009 είχε βρεθεί στο γ` προκριματικό γκρουπ της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Ρότερνταμ. Και τότε είχε αποκλειστεί στον δεύτερο αγώνα του. Να θυμίσουμε ότι ο Ηλίας Ηλιάδης μετράει έξι μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και συγκεκριμένα τρία χρυσά (Τόκιο 2010, Παρίσι 2011, Τσέλιαμπινσκ 2014), δύο ασημένια (Κάιρο 2005, Ρίο 2007) και ένα χάλκινο (Ρίο 2013).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης