Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών από καρδιακή προσβολή ο Γερμανός θρυλικός αθλητής του βάδην Χάρτβινγκ Γκάουντερ, ο οποίος την δεκαετία του 1980 κατέκτησε ευρωπαϊκούς, παγκόσμιους και Ολυμπιακούς τίτλους στα 50 χλμ.

Ο Γκάουντερ υπέφερε από επιπλοκές στην υγεία μετά την αποχώρησή του από το άθλημα το 1993 και διαγνώστηκε με βακτηριακή καρδιακή λοίμωξη. Αρχικά του τοποθετήθηκε μια τεχνητή καρδιά και το 1997 υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε και μετά δούλεψε ακούραστα με διάφορους οργανισμούς για την δωρεά οργάνων, έτρεξε τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης με μεταμοσχευμένη καρδιά και ανέβηκε ακόμη και στο ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, το όρος Φούτζι.

«Ο Χάρτβιχ Γκούντερ δεν ήταν απλώς ένας θρύλος του βάδην και ένας μεγάλος πρωταθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά μια εξαιρετική προσωπικότητα στον αθλητισμό», είπε ο Γιούργκεν Κέσινγκ, πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας στίβου και πρόσθεσε: Παρά την μεγάλη επιτυχία του, παρέμεινε πάντα προσγειωμένος και εργάστηκε πάντα για τον αθλητισμό και τη δωρεά οργάνων ακόμα και μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς που υποβλήθηκε. Για τους λόγους αυτούς, πολύ σωστά, εντάχθηκε το 2016 στο Hall of Fame του γερμανικού αθλητισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης