Εκπληκτική ήταν η πορεία της Γεωργίνας Αντωνακάκη και της Ιωάννας Περδικάκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18 που ολοκληρώθηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Μπάντεν της Αυστρίας.

Οι διοργανωτές και οι προπονητές των άλλων ομάδων, έκπληκτοι παρακολουθούσαν την πορεία και την απόδοση της ελληνικής ομάδας που έφτασε πανάξια στην 7η θέση της Ευρώπης και αν δεν είχε βρει μπροστά της τις μετέπειτα πρωταθλήτριες Μποτσάροβα, Γκούμπινα από την Ρωσία, ίσως να είχε φθάσει ακόμα ψηλότερα. Και αν για τους ξένους η απόδοση των κοριτσιών ήταν έκπληξη, για τις ίδιες και τον προπονητή τους, Νίκο Προύφα δεν ήταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επειδή τις ξέρω καλά η ποιότητά τους και ο τρόπος που προπονούνται είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο» τονίζει αρχικά στο volleyball.gr ο προπονητής των νεαρών κοριτσιών από το Ηράκλειο Κρήτης, Νίκος Προύφας και συνεχίζει:

«Ο μόνο ενδοιασμός που είχα ήταν λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας. Τα κορίτσια έπαιζαν σάλα σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες, είχαν τις εξετάσεις τους στο σχολείο και παράλληλα κάναμε προετοιμασία στο μπιτς βόλεϊ. Μόλις είδα το επίπεδο των ομάδων, με εξαίρεση ίσως την Ρωσία, γνώριζα πως αν παίζαμε όπως μπορούμε, τότε μπορούσαμε να τους κοντράρουμε όλους. Δώσαμε και ένα φιλικό παιχνίδι με την ομάδα της Ισπανίας που έφθασε στον τελικό και νικήσαμε 2-1 σετ. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος και αν είχαμε κάποια τουρνουά νωρίτερα, θα είχαμε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό» κατέληξε ο Νίκος Προύφας και αμέσως έδωσε το λόγο στις αληθινές πρωταγωνίστριες Γεωργίνα Αντωνακάκη και Ιωάννα Περδικάκη.

«Ήταν φανταστική εμπειρία. Υπήρχε στο ξεκίνημα λίγο άγχος επειδή ήταν η πρώτη μας διεθνής διοργάνωση και δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Μόλις είδαμε τις υπόλοιπες ομάδες και μετά το πρώτο μας παιχνίδι, καταλάβαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό» σχολίασε αρχικά η 16χρονη Ιωάννα Περδικάκη (γεννημένη στις 5/8/2002) και η συνομίλικη συμπαίκτρια και φίλη Γεωργίνα Αντωνακάκη πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νιώθω πολύ περήφανη που φθάσαμε μέχρι τα προημιτελικά. Όταν πήγαμε στο ευρωπαϊκό δεν το περιμέναμε με τίποτα, όμως παίξαμε το μπιτς βόλεϊ που ξέρουμε να παίζουμε και δικαιωθήκαμε με την 7η θέση».

Όσον αφορά τη συνέχεια για τις ίδιες στην άμμο, κατέληξαν: «Σίγουρα θα λάβουμε μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ22 και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και σε ορισμένα Masters. Ξεκινάμε φέτος και μαθήματα για τις πανελλήνιες και θα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, όμως αν έχεις θέληση, μπορείς εύκολα να κάνεις προγραμματισμό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης