Ο νέος κώδικας αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) προβλέπει αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες. Η ποινή αποκλεισμού για τους αθλητές που βρίσκονται «θετικοί» αυξήθηκε από δύο σε τέσσερα χρόνια, με στόχο να αποτρέψει τους επίδοξους… δράστες! Παράλληλα, οι ποινές στην περίπτωση χαμένων ελέγχων, έγιναν επίσης πιο αυστηρές, ενώ όσοι συνεργάζονται με τους ελεγκτές θα έχουν επιεικέστερη αντιμετώπιση!

Η Υπουργός Αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, Έλεν Γκραντ δήλωσε ότι οι αλλαγές προστατεύουν τους «καθαρούς» αθλητές ανά τον κόσμο, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε ο Βρετανικός οργανισμός αντιντόπινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιτυχής εφαρμογή των νέων κανονισμών του νέου προγράμματος θα έχει απήχηση σε περισσότερους αθλητές, περισσότερο προσωπικό υποστήριξης και περισσότερους λάτρεις του αθλητισμού που θέλουν έναν αθλητισμό χωρίς φαρμακοδιέγερση. Θα δούμε αυστηρότερες τιμωρίες, όχι μόνο στους αθλητές, αλλά και σε όσους βοηθούν στη διαδικασία του ντόπινγκ. Η παραδοχή παραβίασης των κανονισμών θα επιβραβεύεται με μείωση της ποινής, με την WADA να έχει τον τελευταίο λόγο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η WADA θα έχει τη δύναμη να ακυρώσει εντελώς μία τιμωρία και παράλληλα, να προστατεύσει την ανωνυμία όσων συνεργάζονται», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης