Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», με την Αιθιοπία να κλέβει την παράσταση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, καθώς δρομείς της έκοψαν πρώτοι την κορδέλα στη διαδρομή των 42,195 χλμ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπονσά Ατόμσα Γκόνφα με χρόνο 2:18:06 και η συμπατριώτισσά του Ζερίτου Ουακτζίρα Μπέγκασοου, η οποία τερμάτισε με χρόνο 2:40:49, κατέλαβαν την πρώτη θέση στους άνδρες και στις γυναίκες αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, θα είχαν κάνει καλύτερες επιδόσεις αν δεν υπήρχε η βροχόπτωση στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής από την Πέλλα, όπου έγινε η εκκίνηση του αγώνα, προς τη συμπρωτεύουσα.

Ο Γκόνφα αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους διεκδικητές της νίκης μετά το 30ό χιλιόμετρο, στο ύψος των Διαβατών Θεσσαλονίκης, και άφησε πίσω του τους Κενυάτες Σίλας Τόο (2:21:31) και Τζέιμς Εμούρια (2:22:38).

Ο τερματισμός του, δε, από την ολισθηρότητα του δρόμου, συνδυάστηκε με πτώση του στο έδαφος, χωρίς να χτυπήσει. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των εθελοντών διασωστικών ομάδων του Μαραθωνίου, που έσπευσαν να τον βοηθήσουν για να σηκωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός βάθρου έμεινε, αντίθετα, ο Αιθίοπας Τέκλου Γκέτου Μεταφέρια, που τερμάτισε κουτσαίνοντας στην 5η θέση με χρόνο 2:27:15, χωρίς να μπορέσει να επαναλάβει τις επιτυχίες των προηγούμενων ετών (είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο το 2012 και 2013, καθώς και το ασημένιο μετάλλιο το 2014).

Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των Ελλήνων δρομέων την είχε ο Κυριάκος Συμηριώτης, που κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 2:27:59.

Στις γυναίκες, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κενυάτισσα Στέλλα Μπαρσόσιο (2:40:54) και στην τρίτη η Μαρίγια Βράιτς από την Κροατία (2:47:51).

Στη διαδρομή συμμετείχαν ακόμη με αγωνιστικό αμαξίδιο οι Παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς, του συλλόγου «Περπατώ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης