Mε τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, ενόψει της παρουσίας της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή στο Καζάν. Ο Θοδωρής Βλάχος και οι πολίστες του πήραν μέρος σε ένα μεγάλο τουρνουά στη Σερβία, όπου κατάφεραν να φτάσουν έως τον τελικό, εκεί όπου έχασαν την πρώτη θέση και το Κύπελλο από το Μαυροβούνιο, στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ αύριο η ελληνική αποστολή αναχωρεί για το Καζάν.

Στο τουρνουά της Σερβίας, ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του είχαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν σπουδαίες ομάδες του παγκόσμιου πόλο και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους για το Παγκόσμιο του Καζάν, εκεί όπου η ελληνική ομάδα βρίσκεται σε έναν όμιλο, όπου για πρώτη φορά, δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Τέσσερις ισάξιες ομάδες, που θα ξεκινήσουν με κοινό παρονομαστή, θα κονταροχτυπηθούν, με πρώτο στόχο την πρώτη θέση στον όμιλο που οδηγεί κατευθείαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ η μίνιμουμ επιδίωξη είναι η είσοδος στην τριάδα του ομίλου, εκεί όπου θα γίνουν χιαστί αγώνες (ο 2ος και ο 3ος θα παίξουν με τις αντίστοιχες ομάδες άλλου ομίλου) για την είσοδο στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει στο Καζάν την Ιταλία, τις ΗΠΑ και την Ρωσία, που φιλοξενεί τους αγώνες. Ο Θοδωρής Βλάχος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόνισε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, δεν υπάρχει καμία ομάδα που να υστερεί στον όμιλο μας, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στους άλλους ομίλους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Αφρική, ομάδες οι οποίες είναι υποδεέστερες και δίνουν την ευκαιρία στις ομάδες των υπόλοιπων ομίλων, να έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο δικό μας όμιλο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια, όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα, δεν υπάρχει κακή ομάδα. Η Ιταλία, με την οποία ξεκινούμε τους αγώνες, είναι μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, όπου σε έναν όμιλο υπάρχουν τέσσερις ισάξιες ομάδες. Θέλει τρομερή υπομονή, ψυχραιμία και τρομερή συγκέντρωση».

Ευχάριστο πονοκέφαλο δημιουργεί στο Θοδωρή Βλάχο, η σύνθεση της ομάδας που θα χρησιμοποιήσει στο Καζάν: «Όλα έχουν κυλήσει καλά, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Είναι σημαντικό ότι το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσω, για παράδειγμα στη θέση του τερματοφύλακα. Στο τουρνουά της Σερβίας αγωνίστηκε τόσο ο Φλέγκας, όσο και ο Γαλανόπουλος και είμαι ικανοποιημένος από τους δύο. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στην Εθνική ομάδα και είμαι ευχαριστημένος που έχω πολλές επιλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης