Από 2,5 βαθμούς κατάφεραν να συγκεντρώσουν στο «παρθενικό» τους ματς στην 17η Μεσογειάδα Ελλάδα και Αίγυπτος. Αρχικά η Αίγυπτος πήρε το πρώτο σετ με ένα εκπληκτικό γκολ σε «νεκρό» χρόνο (5-6).

Στο πρώτο σετ η Αίγυπτος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει την νίκη, με γκολ σε «νεκρό» χρόνο από εκτέλεση φάουλ, κάνοντας το (5-6).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο σετ η Ελλάδα αποβάλλοντας και το άγχος του πρώτου παιχνιδιού στην διοργάνωση, μπήκε πιο αποφασισμένη και με τον Μπαμπατζανίδη να κάνει σημαντικές αποκρούσεις ισορρόπησε τα πράγματα και έχοντας σε καλή επιθετική ημέρα τον Κοτσιώνη, ολοκλήρωσε το σετ με (8-8).

Στο τρίτο και πιο σημαντικό σετ οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και με υπομονή στην επίθεση, επικράτησαν με (8-7). Συνολικό σκορ και στα 3 σετ ήταν το 21-21 και έτσι η κάθε ομάδα πήρε από 2,5 βαθμούς.

Εντυπωσιακή ήταν η ομάδα της Αιγύπτου που σωματοδομικά οι αθλητές της υπερτερούσαν των Ελλήνων αθλητών και το χάντμπολ που έπαιζε ήταν πολύ θεαματικό. Η Ελληνική ομάδα, έδειξε ότι έχει πολλές δυνατότητες και παιχνίδι με παιχνίδι θα αγωνίζεται καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτοι σκόρερ από την Εθνική Ελλάδος ήταν ο Κοτσιώνης με 9 γκολ και οι Παπάζογλου, Παπαγιάννης με 4 και 3 γκολ αντίστοιχα.Από την Εθνική Αιγύπτου πρώτοι σκόρερ ήταν ο Μοχάμεντ με 4 γκολ και οι Χουσείν – Ελαφίφι με 3 γκολ έκαστος.

Οι ομάδες

ΕΛΛΑΔΑ (Γεωργιάδης Νίκος) Άσλης, Στεφανίτσης 1, Σίνα, Γιορανίδης, Γιάντσα, Παγιατής, Παπαγιάννης 3, Τζωρτζίνης 1, Παπάζογλου 4, Κοτσιώνης 9, Δικαιούλιας 2, Μπαμπατζανίδης, Κυριακίδης, Αναστασίου, Σαράφης 1

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Ελκασαμπι Άσερ)Φαχίμ, Χουσείν 3, Αχμέντ 2, Μοχάμεντ 2, Ιμπραχίμ 1, Ράγκας 2, Ντοιέντ, Αμπουσαλέμ, Ελαφίφι 3, Αμπντελχάκ 2, Ιμπραχιμ 1, Ομάρ, Μοχάμεντ 4, Ιμπραχιμ, Ελκασταγουί, Μοχάμεντ 1

Διαιτητές: Μπρόντιτς Ματίγια, Χότζιτς Ματίγια

Δίλεπτα: 3-3 , Πέναλτι: 2/2 – 1/2

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας Νίκος Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με μία πολύ καλή ομάδα, την Αίγυπτο η οποία έχει πολλές εμπειρίες αγώνων σε αυτήν την ηλικία. Σε κρίσιμα σημεία του ματς στα τελευταία λεπτά του σετ θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη τακτική συμπεριφορά και να μην κάνουμε λάθη. Παρ’ όλα αυτά σταθήκαμε καλά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι καλό αλλά πρέπει να μείνουμε στα τεχνικά λάθη που κάναμε και πρέπει να τα βελτιώσουμε κατά τη διάρκεια του τουρνουά».

Ο προπονητής της αιγυπτιακής ομάδας Μαχμούντ Ελχάλτ δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την διοργάνωση. Στο ματς κερδίσαμε το πρώτο σετ, φέραμε ισοπαλία στο δεύτερο και χάσαμε στο τρίτο. Το αποτέλεσμα είναι ισοπαλία. Για μας ήταν ο πρώτος αγώνας. Είναι καλή η έκβαση του αγώνα».

Ο.Α.Κ.Α.

14:30 Ρουμανία- Σαουδική Αραβία
15:45 Κουβέιτ- Μπαχρέιν
17:00 Σερβία- Ελλάδα
18:45 Αίγυπτος- Σαουδική Αραβία

Δήμος Κορυδαλλού

14:30 Ισπανία- Βόρεια Μακεδονία
15:45 Τυνησία- Τουρκία
17:00 Κροατία- Μαυροβούνιο
18:45 Μαρόκο- Βόρεια Μακεδονία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης