Αποστολή εξετελέσθη για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος ήταν αδύνατο ν΄ απουσιάσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το απέδειξε αυτό (και) σήμερα!

Ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο αγώνισμα των κρίκων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του συγκεκριμένου αγωνίσματος την Παρασκευή στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυμναστικής, που διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για το Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο χρυσός Ολυμπιονίκης συγκέντρωσε τους βαθμούς που χρειαζόταν (15.500), κι έτσι θα δώσει το «παρών» στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα του Πετρούνια ήταν άψογο. Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη δεν έκανε το παραμικρό λάθος και στο φινάλε «καρφώθηκε» στο έδαφος πανηγυρίζοντας με τον προπονητή του.

Τα λεπτά αγωνίας που κύλησαν μετατράπηκαν σε αγκαλιές με τους ανθρώπους της ελληνικής αποστολής όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πετρούνιας τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, τα οποία έκαναν αρκετά δύσκολο το έργο του για να βρεθεί στο Τόκιο.

Εντούτοις ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να τα νικήσει κι αυτά και χάρη στους βαθμούς που συγκέντρωσε σήμερα (15.500), άφησε πίσω του τον Κινέζο Λιου Γιανγκ και κατέκτησε το πολυπόθητο εισιτήριο.

Ο Γιανγκ εκμεταλλευόμενος την απουσία του Πετρούνια από τους τέσσερις πρώτους αγώνες (Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019) λόγω της χειρουργικής επέμβασης στον ώμο είχε πάρει μεγάλο προβάδισμα για να βρεθεί στο Τόκιο.

Εντούτοις ο «άρχοντας των κρίκων» δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με μία εκπληκτική αντεπίθεση με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε σήμερα υποσκέλισε τον Κινέζο στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη των κρίκων.

Έτσι, ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη πανηγύρισε την πρόκριση στο Τόκιο και χωρίς να έχει το άγχος… στις πλάτες του θα πάει στην ιαπωνική πρωτεύουσα για να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από εκείνο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Δεύτερος ήταν στον τελικό ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι με 14.933 βαθμούς και τρίτος ο Ιρανός Μαχντί Αχμάντ Κοχάνι με 14.800 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα του τελικού στους κρίκους:

Λευτέρης Πετρούνιας 15.500 β.

Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.933 β.

Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.800 β.

Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.766 β.

Κάιο Σόουζα (Βραζιλία) 14,566 β

Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,533 β.

Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος), 14,333 β.

Αχμέτ Οντέρ (Τουρκία) 14,200 β.

Τα δάκρυα χαράς του Πετρούνια στην απονομή!

Φανερά συγκινημένος ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά την απονομή του χρυσού μεταλλίου.

Μάλιστα κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου όταν η κάμερα εστίασε στο πρόσωπό του φάνηκαν τα δάκρυα χαράς του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος για ακόμη μία φορά μας έκανε όλους υπερήφανους!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης