Το blog του Παρατηρητηρίου Σεισμών ανανεώθηκε και καθημερινά οι αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας zougla.gr μπορούν άμεσα να ενημερώνονται, να παρακολουθούν διαδραστικούς χάρτες και σεισμογράφους ανά περιοχή και να παραθέτουν τις ερωτήσεις τους, όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας.

Μ’ ένα κλικ, ο κάθε χρήστης, μέσω της ειδικής φόρμας του «Παρατηρητηρίου», «Επικοινωνήστε μαζί μας», αποστέλει την ερώτησή του και η επιστημονική ομάδα του Δρ. Γ. Χουλιάρα, Κύριου Ερευνητή Σεισμολογίας Ε.Α.Α, θα απαντά στους πολίτες. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: Interactive: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σεισμική δραστηριότητα

Ερώτηση


Καλημέρα παρακαλώ πείτε κάτι για τους σεισμούς στην Ναύπακτο έχουμε τρομοκρατηθεί. Γιατί κανείς σας δεν μιλάει; Άλλες φορές βγαίνετε όλοι στα κανάλια τώρα τι συμβαίνει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστώ, Μαρία

Απάντηση

Στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου και συγκεκριμένα στον υποθαλάσσιο χώρο του Κορινθιακού Κόλπου, καταγράφεται μια μικροσεισμική έξαρση από τα τέλη Αυγούστου έως σήμερα (βλέπε χάρτη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μικρούς, επιφανειακούς και υποθαλάσσιους σεισμούς των οποίων τα μεγέθη κυμαίνονται από Μ=2 έως Μ=4.1 βαθμούς της κλίμακας Richter, με εξαίρεση τον σεισμό μεγέθους Μ=4.5 Richter ο οποίος έλαβε χώρα στις 21/09/2014 σε βάθος 17Km.

Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο συμπεριφοράς των ρηγμάτων του Κορινθιακού κόλπου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και φθίνει σε συνάρτηση με τον χρόνο.

Με εκτίμηση,

Δρ. Γ. Χουλιάρας
Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας Ε.Α.Α

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης